MENU

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και νυν του Περιστερίου σχολίασε την τακτική προσέγγιση της σειράς των τελικών, στάθηκε στο κομμάτι της αθλητικότητας και μίλησε για το μέλλον του Νικ Καλάθη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις απώλειες των Παύλου Γιαννακόπουλου και Κώστα Πολίτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πεδουλάκης στον «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για το πού κρίθηκε ο πέμπτος τελικός: «Νομίζω πως η αθλητικότητα του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά. Παρότι δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, στο τρίτο δεκάλεπτο με την πίεση στην μπάλα στην περιφέρεια αποδιοργάνωσε τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε εγωισμό και ενέργεια, ενώ ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο τρίτο δεκάλεπτο από την πολλή πίεση ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να στήσει το παιχνίδι του».

Για την τακτική προσέγγιση των τελικών: «Ο Ολυμπιακός έβαλε τον Παπανικολάου πάνω στον Καλάθη, αυτό δημιούργησε πρόβλημα κυρίως στο πρώτο ματς. Στο δεύτερο ματς ο Παναθηναϊκός έβαλε Λοτζέσκι και Ρίβερς δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα του αντιπάλου, ενώ είχε και τον Τζέιμς από τον πάγκο. Οι δύο ομάδες επέλεξαν να παίξουν κατά βάση με αλλαγές στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερες λύσεις. Ο Μιλουτίνοφ ενώ είναι μακρύς και θα μπορούσε να τελειώσει πολλές φάσεις δεν βοήθησε, δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος και έδειχνε να είναι εκτός κλίματος σε όλη τη σειρά».

Για τα προβλήματα του Ολυμπιακού: «Φέτος ο Ολυμπιακός χτυπήθηκε από τραυματισμούς στους ψηλούς. Είχε ένα τεράστιο πρόβλημα εκεί και δεν αναπλήρωσε κάποια κενά όπως των Λοτζέσκι και Χάκετ. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο βάθος, ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια πολυτέλεια. Θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να σημαδέψει περισσότερο τους ψηλούς του, ειδικά τον Πρίντεζη».

Για το τι πρέπει να αλλάξουν οι δύο ομάδες: «Τα κλαμπ αυτού του επιπέδου έχουν την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει. Έχουν όλα τα δεδομένα, τα οικονομικά, τα αγωνιστικά και τα σωματικά, για να πάρουν τις αποφάσεις».

Για το μέλλον του Νικ Καλάθη: «Ο Νικ είναι ο φυσικός ηγέτης. Τραβά όλη την ομάδα στην οργάνωση, την επίθεση και την άμυνα. Δε νομίζω πως θα περιμένει μετά τις 15 Ιουλίου στο ΝΒΑ. Πιστεύω πως θα κλείσει στον Παναθηναϊκό και τώρα με την ικανοποίηση που υπάρχει με τον τίτλο θα κάτσει. Κάνω εκτίμηση… Περνά καλά στον Παναθηναϊκό, η Ελλάδα είναι ωραία χώρα».

Για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Κώστας έχουν δώσει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Ανήκουν σε μια γενιά θυσίας και δημιουργίας, που παρέλαβαν μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ελλάδα και δημιούργησαν πράγματα με αρχές. Είναι κάτι που μας λείπει σήμερα, γι’ αυτό και το αντιμετωπίζουμε τόσο συναισθηματικά. Έχουμε δημιουργήσει μια διαφορετική Ελλάδα, που δεν μας αρέσει».

Για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη: «Ήταν ένας άνθρωπος αιρετικός, μπροστά από την εποχή του, που έκανε μια τεράστια δουλειά σε επίπεδο παραγωγής νέων παιδιών. Είναι από τους ανθρώπους που βοήθησαν το ελληνικό μπάσκετ να πάει μπροστά».

Για τους στόχους του Περιστερίου: «Το Περιστέρι πρέπει να βάλει αρχές και νοοτροπία. Θα είμαστε πετυχημένοι αν σε δύο χρόνια θα θέλουν οι παίκτες να έρχονται σε μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε πολλά παιδιά να έρθουν να γίνουν

Πεδουλάκης: «Περνά καλά στον Παναθηναϊκό ο Καλάθης, πιστεύω θα μείνει»