MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN BASKET LEAGUE
16η αγωνιστική, ΔΑΚ Τρικάλων - TV: ΕΡΤ1
Τρίκαλα
ΤΡΙΚΑΛΑ
73 98
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Εξαρχής έμοιαζε δεδομένο πως το παιχνίδι θα είναι αρκετά... χαλαρό για τους «ερυθρόλευκους». Άλλωστε, τα Τρίκαλα αντιμετώπιζαν πάρα πολλά προβλήματα και παρέταξαν μόλις επτά παίκτες στο παρκέ. Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν, αν και οι Θεσσαλοί άντεξαν για 17' (31-34 το σκορ σε εκείνο το σημείο) και γενικά έδειξαν αξιοπρεπές πρόσωπο σχεδόν μέχρι τέλους. Ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρεκόρ του στο 12-4, την ώρα που το αντίστοιχο των γηπεδούχων έπεσε στο 3-13.

Πλέον, η προσοχή της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στρέφεται αποκλειστικά στον τελικό Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν το προσεχές Σάββατο (17/2), στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, απέναντι στην ΑΕΚ.

Σταθερά άμυνα ζώνης εφάρμοσαν από το ξεκίνημα τα Τρίκαλα, ενώ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γρήγορο 0-7. Ο Φιλντς έδωσε λύσεις για το 10-15, αλλά σύντομα οι «ερυθρόλευκοι» διαμόρφωσαν διψήφια διαφορά με τον Παπανικολάου (13-23). Πάντως, η ομάδα του Τακιανού άντεχε και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 19-24.

Τα Τρίκαλα συνέχισαν να είναι κοντά με Τέιμς-Λούντζη (31-34, στο 17') σε ένα σημείο που οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά άστοχοι (1/12 3π.) κόντρα στη ζώνη. Ωστόσο, ο Σφαιρόπουλος επανέφερε Σπανούλη-Πρίντεζη στο παρκέ και ο Ολυμπιακός έτρεξε, με συνοπτικές διαδικασίες, ένα σερί 0-14 που διεύρυνε σημαντικά τη διαφορά (33-48, ημίχρονο). Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανάπαυλα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 15 επιθετικά ριμπάουντ, όσα συνολικά τα Τρίκαλα.

Με δυναμικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε για πρώτη φορά το +20 (38-60, στο 24') χάρη σε καλάθια του Πρίντεζη. Ο Τέιμς συνέχισε να... τραβά επιθετικά τα Τρίκαλα και οι Θεσσαλοί κατάφεραν να μειώσουν την απόσταση (57-74) εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων. Ακόμη και αν δεν είχαν πολλές πιθανότητες να γυρίσουν τα ματς, οι παίκτες του Τακιανού συνέχισαν να τα δίνουν όλα (66-80, στο 34'). Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να κάνει... λάθος, ο Μιλουτίνοφ συνέχισε να κυριαρχεί και το διπλό ήρθε με σκορ 73-98.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 33-48, 57-74, 73-98

Ο MVP: Απόλυτη κυριαρχία από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ κάτω από τα δύο καλάθια. Ο σέντερ του Ολυμπιακού έμοιαζε να μην... έχει αντίπαλο και σε 25' συμμετοχής μέτρησε 20 πόντους, 18 (!) ριμπάουντ, 2 ασίστ, καθώς και 5 κλεψίματα και 1 τάπα.

Ο Σκληρός: Τέιμς και Φιλντς ήταν οι παίκτες που τα έδωσαν όλα για τα... αποδεκατισμένα Τρίκαλα. Οι δυο Αμερικανοί του Φώτη Τακιανού «τράβηξαν» την ομάδα του στο σκοράρισμα, ενώ προσέφεραν και θεαματικές φάσεις.

Ο Αόρατος: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ο Κάιλ Ουίλτζερ που ήταν άποντος με 0/4 σουτ σε 11:27.

Ο Πεσμένος: Έπειτα από μία μεγάλη εμφάνιση στη Μαδρίτη, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν πεσμένος σε ένα ματς που δεν «έκαιγε» έχοντας τέσσερις άστοχες προσπάθειες τριών πόντων.

Η Στιγμή: Ήταν θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό να πατήσει... γκάζι και να καθαρίσει το παιχνίδι. Τελικά, αυτό συνέβη στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου με τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν σερί 0-14 και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη συνέχεια.

Η Γκέλα: Σε ένα ματς που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα από νωρίς, είναι δύσκολο να σταθεί κανείς σε κάποια «γκέλα». Πάντως, η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν νωθρή στα πρώτα 17', ενώ συνολικά η άμυνα δεν βρέθηκε σε υψηλά στάνταρ και το μακρινό σουτ αποδείχθηκε αναποτελεσματικό απέναντι στη ζώνη (5/27 3π.).

Η Διαιτησία: Mπήτης, Γεωργιάδης και Ευφραιμίδης είχαν εύκολο απόγευμα στα Τρίκαλα, δεδομένης της εικόνας του αγώνα, και πέρασαν απαρατήρητοι.

Η Εξέδρα: Σχεδόν γεμάτο ήταν το κλειστό των Τρικάλων, ενώ αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν επίσης στις εξέδρες. Μάλιστα, υπήρχε πανό, αλλά και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Τρίκαλα - Ολυμπιακός 73-98