MENU

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ραδιοφωνικό Dueto των Γιάννη Γιαννούλη και Σταύρου Κόλκα στον "Libero fm" 107,4 FM:

"Να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια αρχικά για την εκπομπή, γιατί εκτός από μπασκετική έχει και ένα απολαυστικό αποτέλεσμα για τους ακροατές. Είμαι εκτός μπασκετικού χώρου ευτυχώς ή δυστυχώς και ταξιδεύω αρκετά συχνά λόγω της δουλειάς μου. Ωστόσο βρίσκω πάντα χρόνο για να βλέπω τον ΠΑΟΚ γιατί είναι η μεγάλη μου αγάπη. Έχω δει κάποια από τα φετινά παιχνίδια. Προσωπικά δεν μου άρεσε αυτό που έχω δει. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και το γεγονός ότι βλέπω μια ασύνδετη ομάδα. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η ομάδα έως τώρα μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Έχει πολύ δρόμο η ομάδα, αλλά πρέπει να δέσει τα στοιχειώδη άμεσα. Δε θέλω να μπαίνει ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε κάποια άλλη ομάδα στη διαδικασία του φύγε εσύ, έλα εσύ. Θέλω να δω ένα καλύτερο πρόσωπο από τους παίκτες".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Η άμυνα είναι ένα βασικό στοιχείο. Δεν μπορείς να δέχεσαι 85 πόντους σε κάθε παιχνίδι, δεν θα κερδίσεις έτσι. Βλέπω επίσης μια αδυναμία του ΠΑΟΚ να κρατήσει σκορ, ακόμη και όταν είναι μπροστά με διαφορά πέντε, επτά πόντων".

Για το αν επηρέασαν τον ΠΑΟΚ οι απουσίες στο ματς με τον Άρη: "Σαφώς επηρέασε η απουσία των point guards, δύο μέρες πριν το παιχνίδι με τον Άρη. Με τον Κόνιαρη μπορεί να παίξει ένα πιο στρωμένο μπάσκετ η ομάδα. Όταν στρώνεις τον κορμό στη συνέχεια κοιτάς και τις προσθήκες και τι μπάσκετ θέλεις να παίξεις. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι μπάσκετ θέλει να παίξει ο ΠΑΟΚ".

Όσον αφορά τη συνέχεια απάντησε: "Μια ομάδα για να χτιστεί θέλει χρόνο, αλλά πρέπει να βλέπεις και πράγματα να βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να παίζει αρχικά καλύτερο μπάσκετ και να έρθουν και οι νίκες στη συνέχεια. Έχει ανάγκη ο κόσμος να δει τη βελτίωση αυτή. Πρέπει να μάθει η ομάδα να κρατάει μια διαφορά πέντε-επτά πόντων όταν την έχει υπέρ της. Πρέπει να αναστρέψει την εικόνα. Να γίνει σωστή διαχείριση του ρόστερ και όχι βιαστικές αλλαγές. Έχει αθλητικούς παίκτες η ομάδα. Πρέπει μέσα από το σύνολο να διακρίνονται. Να αρχίσει η ομάδα να κερδίζει φάση-φάση, να δυσκολεύει τον αντίπαλο. Είναι θέμα προπονητή και διοίκησης. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Όλοι θέλουν να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Να νικήσει ο ΠΑΟΚ το ματς με την Κύμη και να αποκτήσει ψυχολογία, ώστε να δείξει πράγματα".

Σχετικά με την κριτική που ασκείται στην ομάδα: "Μεγάλο λάθος να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο. Πρώτα στηρίζεις την ομάδα και μετά ασκείς κριτική. Να δείξει ο κόσμος ότι αγαπάει η ομάδα. Βάζω πρώτα τον εαυτό μου σε αυτό. Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη προπονητές, ο καθένας έχει άποψη χωρίς να δει. Οφείλουμε να είμαστε κοντά στην ομάδα".

Τέλος, εξομολογήθηκε και μια χιουμοριστική ιστορία από την εποχή της συνύπαρξης του με τον Γ. Γιαννούλη: "Είναι επί εποχής Ίβκοβιτς. Υπήρχε στρατικοποίηση όταν μιλούσε ο Ίβκοβιτς, δεν μιλούσε κανείς άλλος. Ο Γιαννούλης πιάνει τον Λιάκογλου τον μασέρ που μας φρόντιζε και του λέει ότι τον θέλει να του κάνει μασάζ επειδή πιάστηκε. Το ακούει ο Ντούντα και του λέει «Τι είπες μπρε;». Και έτσι τον έστειλε για λίγες ημέρες στο εφηβικό για να στρώσει".

Μαματζιόλας: «Για να κάνουμε κριτική πρέπει πρώτα να στηρίξουμε τον ΠΑΟΚ»