MENU

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ήταν ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, με αποτέλεσμα να χάσει το Eurobasket 2017, αλλά και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «πράσινων» στην Καστοριά.

Παρ' όλα αυτά, ο διεθνής γκαρντ συνεχίζει να αναρρώνει από τον τραυματισμό του και όπως δήλωσε σε Μέσα της χώρας του η αποθεραπεία βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο. Μάλιστα, τόνισε πως αναμένεται να προλάβει την πρεμιέρα της νέας Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στις 13 Οκτωβρίου!

Μιλώντας επί του θέματος τόνισε: «Η αποθεραπεία πάει αρκετά καλά, όπως προγραμματίσαμε. Ίσως πιο γρήγορα απ ότι περιμέναμε κιόλας. Αυτή την στιγμή δίνω έμφαση στην εκγύμνασηι, κάνω κάποιες ασκήσεις, ντρίμπλες και κοντινά σουτ. Σε μια εβδομάδα πιστεύω ότι θα μπορέσω να μπω στο πρόγραμμα της ομάδας και να ακολουθήσω μέρος του. Το πότε θα παίξω για πρώτη φορά είναι δύσκολο να το πω, αλλά πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα της Euroeague»

Από εκεί και πέρα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τσάβι Πασκουάλ, καθώς ανέφερε: «Ο Τσάβι Πασκουάλ με εξέπληξε με το πόσο απλός είναι. Μπορώ να του μιλήσω όπως μιλάω σε έναν φίλο μου. Επίσης, παρατήρησα το πόσο σπουδαίος προπονητής είναι».

Παράλληλα, μίλησε και για την αγάπη του κόσμου στην Αθήνα. «Ο κόσμος εδώ αγαπάει πολύ το μπάσκετ και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύ συχνά, όταν παραγγέλνω φαγητό και μου το φέρνουν σπίτι, με αναγνωρίζουν και μου ζητάνε να βγούμε φωτογραφία. Είναι πολύ ωραίο αυτό»,

Σχετικά με τον αριθμό 19 τον οποίο επέλεξε είπε «Με αυτό τον τρόπο ήθελα να δείξω πόσο ευγνώμων είμαι στον Σάρας. Είναι προφανές πως χωρίς αυτόν, δεν θα βρισκόμουν τώρα στον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να κάνω τον κόσμο να νομίζει πως είμαι ο επόμενος Σάρας».

​Επιπλέον, τοποθετήθηκε και για τα παράθυρα της FIBA, λέγοντας: «Πιστεύω αυτό που πιστεύουν και οι περισσότεροι παίκτες, είναι μια ανοησία. Μακάρι το πρόγραμμα να ήταν όπως πριν».

«Προλαβαίνει την πρεμιέρα της Euroleague ο Λεκαβίτσιους»! (pics)