MENU

Αν ένας παίκτης του Παναθηναϊκού συζητήθηκε έντονα αυτό το καλοκαίρι, δίχως αμφιβολία αυτός ήταν ο Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague. Πολλοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που τον χαρακτήριζαν ως τον κορυφαίο power forward στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά, δίχως να κάνει διακοπές!

Βλέπετε το περασμένο καλοκαίρι ο 28χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε στην Κίνα, πριν φορέσει τα πράσινα των νταμπλούχων Ελλάδος. Η σταθερότητά του, όμως, ήταν αυτή που τον έκανε να ξεχωρίσει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έδωσε λύσεις στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Παρ' όλα αυτά, τα πάντα σχετικά με το μέλλον του ήταν... ρευστά. Αιτία ήταν το NBA out από τη μία, το οποίο είχε deadline day την 20η Ιουλίου και από την άλλη οι πολλές προτάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ έφερναν καθημερινά νέα δεδομένα στο τραπέζι. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έδειξε πόσο πολύ τον ήθελε, απορρίπτοντας κάθε πρόταση για την απόκτησή του.

Και φτάσαμε λοιπόν στην κρίσιμη ημερομηνία της 20ης Ιουλίου. Ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν βρέθηκε να του καταθέσει επίσημη πρόταση και έτσι αυτομάτως, βάσει συμβολαίου, ο Σίνγκλετον θα συνεχίσει να φορά τα «πράσινα» σε ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια. Το SDNA τα συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει το πώς η αρχική επιθυμία παραμονής του Αμερικανού πέρασε από... χίλια μύρια κύματα!

Η επιθυμία

Μια αρκετά δύσκολη σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδος, νικώντας τον Ολυμπιακό, μέσα στο ΣΕΦ, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό. Κι όλα αυτά με τον Σίνγκλετον να είναι από τους καλύτερους παίκτρς της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ σε όλη τη σειρά.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και έχοντας πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημά του με την πράσινη φανέλα, ο Αμερικανός έδειξε τις προθέσεις του για το μέλλον, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είναι μια δύσκολη απόφαση, η συμφωνία μου με τον ΠΑΟ είναι για δύο χρόνια, χρειάζομαι διακοπές γιατί πέρσι ήμουν στην Κίνα και θέλω επίσης να δω την οικογένεια μου μετά από καιρό και στη συνέχεια χωρίς σκιές γύρω από το θέμα της απόφασης μου θα ενημερώσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το τι θα κάνω. Εύχομαι πάντως να είμαι και του χρόνου εδώ».

Το αρχικό ενδιαφέρον

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τους «πράσινους», με τον Σίνγκλετον να έχει καταφέρει να ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Βλέπετε, οι εμφανίσεις του μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν τόσο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, όσο και από ομάδες του ΝΒΑ, που τον είχαν στο στόχαστρό τους. Οι δύο πρώτες ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον Αμερικανό ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα, οι οποίες είχαν το όνομα του Αμερικανού φόργουορντ πολύ ψηλά στη λίστα τους.

Την ίδια στιγμή, υπήρχε ενδιαφέρον και από το ΝΒΑ. Κι αυτό γιατί το όνομα του Σίνγκλετον βρισκόταν στο μπλοκάκι τόσο τνω Ιντιάνα Πέισερς, όσο και των Νιου Όρλινς Πέλικανς, οι οποίοι παρακολουθούσαν την περίπτωσή του. Ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το όνομα του Αμερικανού ήταν... καυτό στην αγορά!

Οι προτάσεις και τα πράσινα... όχι

Το -έντονο- ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετουσιώθηκε σύντομα σε επίσημη πρόταση. Οι Μοσχοβίτες πλησίασαν τον Παναθηναϊκό, κάνοντας πρόταση 500.000 ευρώ, την οποία και αρνήθηκαν οι νταμπλούχοι Ελλάδος. Στη συνέχεια στο... χορό μπήκε και η Αρμάνι Μιλάνο, καταθέτοντας πρόταση ύψους 600.000 ευρώ, με την απάντηση να παραμένει ίδια. Ήταν απλώς η αρχή στις προτάσεις που θα ακολουθούσαν για τον Αμερικανό.

Λίγες μέρες αργότερα, η «ομάδα του στρατού» επανήλθε με νέο βελτιωμένη πρόταση ύψους 800.000 ευρώ προς τον παίκτη. Και πάλι, όμως, η απάντηση ήταν η ίδια, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει με τρόπο ξεκάθαρο το πόσο θέλει να κρατήσει τον παίκτη. Οι κρούσεις, όμως, δεν είχαν σταματήσει στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Κι αυτό γιατί ήταν η σειρά της Χίμκι να μπει δυναμικά στο... κόλπο για την απόκτησή του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις της, για να κάνει δικό της τον Αμερικανό. Οι Ρώσοι «χτύπησαν» δύο φορές την πόρτα του Παναθηναϊκού καταθέτοντας πρόταση ύψους 900.000 ευρώ, αλλά και 1,1 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά, οι «πράσινοι» δεν... ενέδωσαν και είπαν «όχι και στις δύο προτάσεις των Ρώσων.

Καμία... φωνή από το ΝΒΑ

Την ίδια στιγμή που η μισή Ευρώπη «σφαζόταν» στα πόδια του Σίνγκλετον, από την Αμερική δεν υπήρξε τίποτα το... χειροπιαστό. Άλλωστε, οι «πράσινοι» είχαν πάρει την απόφαση να αφήσουν τον Αμερικανό να αποχωρήσει μόνο σε περίπτωση που έβρισκε ένα εγγυημένο συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κάτι το οποίο, όμως, δεν συνέβη ποτέ και έτσι όλα πήραν τον... δρόμο τους.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι «πράσινοι» έκαναν τη δική τους κίνηση, καταθέτοντας πρόταση-μαμούθ στον παίκτη, ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια, σε μια ακόμα κίνηση που έδειξε το πόσο πολύ ήθελαν την παραμονή του 28χρονου στην ομάδα. Κάτι το οποίο επεδίωξαν με κάθε τρόπο...

Το φινάλε

Και κάπως έτσι, λοιπόν, οδηγηθήκαμε στην 20η Ιουλίου. Την πιο σημαντική μέρα για το μέλλον του Σίνγκλετον στην ομάδα. Μέχρι να εκπνεύσει η διορία για το NBA out δεν βρέθηκε ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να του προσφέρει συμβόλαιο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο 28χρονος φόργουορντ να συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους ηγέτες της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Κρις Σίνγκλετον: Πώς τα μεγάλα «όχι» τον κράτησαν στο ΟΑΚΑ!