MENU

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έγινε το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Superfoods, μετά τους Λούκας Λεκαβίτσιους, Ζακ Όγκαστ και Ίαν Βουγιούκα και πριν τον Μάρκους Ντένμον. Ο 25χρονος φόργουορντ ήταν στο... κεντρικό πλάνο των νταμπλούχων Ελλάδας το τελευταίο διάστημα και η συμφωνία των δύο πλευρών επισημοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (11/7), μέσω της ανακοίνωσης των «πράσινων».

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν... απ' έξω και ανακατωτά τον εκρηκτικό άσο είναι ο Τάκης Ζήβας. Ο έμπειρος τεχνικός είχε υπό την επίβλεψή του τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στον Φιλαθλητικό και ξέρει όσο κανείς άλλος τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Θανάση, όπως και την προσωπικότητά του.

Μιλώντας στο SDNA, ο Τάκης Ζήβας εκφράζει την αισιοδοξία του πως ο Αντετοκούνμπο μπορεί να αποδειχθεί μία εξαιρετική μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό Superfoods και ανέφερε πως ο 25χρονος φόργουορντ είναι ικανός να προσφέρει πολλά στο σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ.

«Θεωρώ πως ο Θανάσης είναι μία εξαιρετική επιλογή για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα σε καλό επίπεδο», ανέφερε αρχικά ο Τάκης Ζήβας στο SDNA για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Έχει πολλά πλεονεκτήματα ως παίκτης. Μπορεί να βγάλει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ, είναι ικανός να προσφέρει στην άμυνα και «δένει» την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που σίγουρα μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στον Παναθηναϊκό».

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε... κυκλώσει εδώ και καιρό το όνομα του Θανάση Αντετοκούνμπο για την θέση του σμολ φόργουορντ. Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως ο 25χρονος άσος μπορεί να δημιουργήσει ένα «ταιριαστό» δίδυμο με τον Κέι Σι Ρίβερς, καθώς έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αμερικανό σουτέρ. Ουσιαστικά, ο Αντετοκούνμπο μπορεί να εξελιχθεί στο ιδανικό... συμπλήρωμα του Ρίβερς και να γίνει ο παίκτης που θα έχει συγκεκριμένες αποστολές σε κάθε παιχνίδι. Ποια είναι η γνώμη του Τάκη Ζήβα σχετικά με αυτό;

«Θεωρώ πως ο Θανάσης μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Είναι ένα σύγχρονο φόργουορντ, μπορεί να παίξει τόσο στο "2", όσο και στο "4". Έχει περάσει μία εικόνα πως ο Αντετοκούνμπο θα γίνει το συμπλήρωμα του Ρίβερς, ωστόσο πιστεύω πως μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις και να κάνει διαφορετικά πράγματα στο παρκέ. Αυτό είναι και ένα μεγάλο πλεονέκτημά του, ότι είναι ένα "εργαλείο" για κάθε προπονητή».

Ο Αντετοκούνμπο προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν στην Ανδόρα, η οποία ήταν και η πρώτη στο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης. Ο Έλληνας άσος ήταν θετικός, προσαρμόστηκε γρήγορα μετά τα χρόνια που πέρασε στη D-League και έδειξε στο παρκέ τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως παίκτη. Μπορεί ο Θανάσης να προσαρμοστεί και στις μεγάλες απαιτήσεις που «κρύβει» η φανέλα του Παναθηναϊκού Superfooods;

«Ναι, φυσικά και μπορεί. Είναι ένα παιδί που ξέρει τον εαυτό του, ξέρει τι μπορεί να προσφέρει και δουλεύει πολύ. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον Θανάση, όμως θεωρώ πως για να τον επέλεξαν ο κόουτς Πασκουάλ και οι συνεργάτες του, τον εμπιστεύονται. Πιστεύω πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να δείξει όλα όσα μπορεί στο παρκέ», ανέφερε ο Τάκης Ζήβας στο SDNA.

Λίγες μέρες πριν, οι αδερφοί Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σπουδαίο event των «Antetokounbros», στο οποίο συμμετείχε και ο Τάκης Ζήβας. Τι είπε για το μέλλον του ο Θανάσης στον προπονητή του Φιλαθλητικού;

«Γνώριζα πως ο Θανάσης ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κυνηγήσει την συμφωνία του με μία ομάδα της Euroleague. Η Ανδόρα τον ήθελε, υπήρχε αυτή η επιλογή, ωστόσο ήθελε να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Δεν μου είπε κάτι για τον Παναθηναϊκό, όμως ξέρω πως είναι χαρούμενος για την επιλογή του και πως ανυπομονεί να παίξει εκεί».

Ζήβας: «Είναι εργαλείο ο Θανάσης, μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό»