MENU

Για ακόμα μία φορά ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» προσπάθησε να ανατρέψει τις εις βάρος του εντυπώσεις, επιχειρώντας μια... επικοινωνιακή αναδίπλωση. «Πετάξτε τις φανέλες»

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Πράσινη» στος 5/2/2010, λίγο μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από το Μαρούσι για την Euroleague, καλούσε τους «πράσινους» να... πετάξουν τις φανέλες τους. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, η οποία ανήκει στην οικογένεια Γιαννακόπουλου, δεν άφησε καλές εντυπώσεις. Μάλιστα, το βράδυ του παιχνιδιού με το Μαρούσι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εμφανιστεί μαινόμενος στα αποδυτήρια, εκτοξεύοντας βαριές εκφράσεις κατά των παικτών και του προπονητικού σταφ. 

«Ντροπή σας. Πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από 'δω!», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων εκείνη την νύχτα ο νεαρός τότε παράγοντας. 

Λίγο καιρό μετά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η συμπεριφορά του στα αποδυτήρια, καθώς και εκείνο το πρωτοσέλιδο. Παράλληλα, σε δηλώσεις του φρόντισε να εκθειάσει ξανά και ξανά του Διαμαντίδη και Ομπράντοβιτς.Αποχώρηση με αιχμές για τον θείο του

Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε μέσω συνέντευξης Τύπου πως θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και άφησε αιχμές για την οικογένειά του. 

«Από το 1987 η οικογένειά μου έχει το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Μέχρι το 2002 τη διαχείριση είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια την παρέλαβε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τα τελευταία δύο χρόνια ψάξαμε να βρούμε κάποιους αγοραστές, αυτό δεν κατέστη εφικτό και μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία αποφάσισα να βγω μπροστά και να κρατήσω τον σύλλογο όσο πιο ψηλά γίνεται. Όταν ζήτησα να πάρω τα οικονομικά στοιχεία στα χέρια μου, με κοροϊδέψανε οικτρά. Το καλοκαίρι που ανέλαβα είχα μία πολύ διαφορετική εικόνα και σήμερα διαπίστωσα την πραγματική κατάσταση. Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε γιατί ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πάρα πολλούς μισθούς. Υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό. Το ίδιο και αρκετοί παίκτες. Λυπάμαι, αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες που άφησαν. Πολλοί μου έχουν κάνει ανελέητο πόλεμο και δεν έχω ανοίξει το στόμα μου. Στα 38 μου έχω πολλές δυνάμεις και μπορώ να δεχτώ τα πάντα, αλλά όχι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα», πρόσθεσε, για να καταλήξει με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή: «Λυπάμαι, δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, όσο κι αν το θέλω. Οι μετοχές είναι στη διάθεση οποιουδήποτε. Ας έρθει ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος να πάρει τις μετοχές. Αν θέλει οποιοσδήποτε είμαι έτοιμος να του τις παραχωρήσω δωρεάν. Αν δεν βρεθεί κάποιος άλλος, θα τις επιστρέψω στον Ερασιτέχνη, όπου και ανήκουν», τόνισε τότε.

Όμως, οι τύχες του μπασκετικού Παναθηναϊκού συνέχισαν να βρίσκονται στα χέρια του, παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγείλει ότι θα αποχωρήσει. Μάλιστα, Θανάσης και Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί μαζί σε πολλές απονομές και δείπνα του «τριφυλλιού». «Ο εφευρέτης της αλητείας»

«Μπράβο στους Κορομηλά και Πηλοΐδη για τη μεγάλη τους νίκη σήμερα. Αυτά που κάνατε πριν από λίγο είναι αλητεία και την αλητεία την έχω εφεύρει εγώ. Γράψτε ό,τι θέλετε στο φύλλο αγώνα, να ξέρετε ότι θα με βρείτε μπροστά σας», δήλωνε ο Γιαννακόπουλος μετά το τέλος ενός ακόμα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τον Φλεβάρη του 2013.

Μερικές μέρες μετά πήγε στην Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος για να απολογηθεί... Βέβαια, έφυγε γρήγορα λέγοντας πως στα γραφεία δεν είχε βρει κανέναν, όμως το βήμα για την... αναδίπλωση είχε γίνει. Η σχέση με τους Αγγελόπουλους

Η σχέση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους αδερφούς Αγγελόπουλους είναι εδώ και αρκετούς μήνες σε... τεταμένο σχοινί. Όμως, στο ντέρμπι που έγινε στις 5/2/2013 ο Γιαννακόπουλος είχε βρεθεί στο ΣΕΦ, είχε χαιρετηθεί δια χειραψίας μαζί τους και αργότερα τους είχε ευχαριστήσει για την φιλοξενία. 

«Ευχαριστώ πάρα πολύ την διοίκηση του Ολυμπιακού για την άψογη φιλοξενία που μου επιφύλαξε στο ΣΕΦ. Ελπίζω το σημερινό ματς να είναι η αρχή για να έρχονται στις αντίπαλες έδρες όχι μόνο οι πρόεδροι αλλά και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων», σχολίαζε ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού. 

Από τα «ευχαριστώ» και τις «χειραψίες», η σχέση τους πέρασε σε άλλο επίπεδο. 

«Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Αθλητικών Εισαγγελέων για προσωπική συνάντηση δεν μπορούσα παρά να δηλώσω "παρών". Φτάνοντας όμως εκεί, διαπίστωσα ότι επρόκειτο για μία προκαθορισμένη κοινή συνάντηση με τους κκ Αγγελόπουλους. Εφόσον είχα προηγουμένως ενημερωθεί για την προοπτική κοινής συνάντησης, θα είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου, δεδομένου ότι, μετά τις άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις των κκ Αγγελόπουλων σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου πέρυσι μετά τον τελικό Κυπέλλου, το να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι μαζί τους, χωρίς την παραμικρή εκ μέρους τους δήλωση συγνώμης, βαίνει πέρα από τα όρια της αξιοπρέπειάς μου. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία των Αθλητικών Εισαγγελέων. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τη Δευτέρα να διεξαχθεί μία αθλητική αναμέτρηση σε ομαλότατη και κόσμια ατμόσφαιρα, αποδεικνύοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικός πρωταθλητής εντός και εκτός γηπέδου», έλεγε ο Γιαννακόπουλος σε συνάντηση πριν από ένα ακόμα ντέρμπι αιωνίων μερικούς μήνες ύστερα από εκείνο του ΣΕΦ.

Πλέον, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκονται σε... ανοιχτό πόλεμο με τις ανακοινώσεις των μεν για τους δε να είναι επιθετικές. Γιαννακόπουλος Vs Μπερτομέου: Part 1

Τον Απρίλιο του 2013 ο Γιαννακόπουλος ήταν οργισμένος με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. Όμως, η κατάσταση άλλαξε γρήγορα και ύστερα από αποστολή του Μπερτομέου, ο Γιαννακόπουλος παρουσιάστηκε πιο... ήρεμος, ζητώντας μόνο τον σεβασμό της διοργανώτριας αρχής προς την ομάδα του. 

Αναλυτικά η επιστολή του Μπερτομέου: «Κύριε πρόεδρε, Πρέπει να εκφράσω την ανησυχία μου για τα πρόσφατα γεγονότα στο οποία έλαβαν χώρα σε αγώνες της ομάδας. Στο παρελθόν περιστατικά όπως αυτά έχουν οδηγήσει σε κυρώσεις και έχουν στρέψει το φως της δημοσιότητας στο σπορ που αγαπάμε με αρνητικό τρόπο. Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν δηλώσεις από εσάς και άλλους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού, που είναι πιθανό να δημιουργήσουν ένα επιθετικό περιβάλλον κατά τα επόμενα παιχνίδια. Η υποχρέωσή μας, και η δική σας, είναι να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση με κάθε κόστος. Για το λόγο αυτό, σας ζητώ να λάβετε όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στα υπόλοιπα παιχνίδια πλέι οφ. Ζητώ επίσης εγγυήσεις για την προστασία και το σεβασμό για τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τις διοικήσεις και τους οπαδούς».

Και η απάντηση του Γιαννακόπουλου: «Κύριε Μπερτομέου, Θα ήθελα να σας εκφράσω την ανησυχία μου, για μία ακόμα φορά, για τα συνεχόμενα κρούσματα ασέβειας των διαιτητών προς την ομάδα του. Τον 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό. Αυτά τα κρούσματα ασέβειας έχουν κάνει κακό στο άθλημα που αγαπάμε. Τις τελευταίες ημέρες δεν έχω κάνει δηλώσεις και όσο γι αυτά που γράφονται και λέγονται στα media θα πρέπει να το συζητήσετε με τα media στα οποία αναφέρεστε. Σαφώς και σέβομαι απόλυτα αυτό που μου ζητάτε για να παρθούν άμεσα μέτρα για όλους τους αγώνες, όπως κάνω από το ξεκίνημα της σεζόν, από τότε που έγινα πρόεδρος της ομάδας. Τέλος ζητάω από εσάς ο Παναθηναϊκός, που ψηφίστηκε η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας στην ιστορία να αντιμετωπίζεται με ΣΕΒΑΣΜΟ από τους διαιτητές της Ευρωλίγκας».Η συνάντηση με τον Μπερτομέου

Ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ συνέχισε να έχει ανοιχτό μέτωπο με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague. Για πολλές μέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Γιαννακόπουλος βρισκόταν σε... κόντρα με τον Μπερτομέου μετά την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την Euroleague τον Μάιο του '13 (τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ για γεγονότα που έγιναν στα πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα). Μάλιστα, φημολογούνταν ότι στο ραντεβού των δύο πλευρών θα μπορούσε να υπάρξει ακόμα και ολική ρήξη στις σχέσεις του ΠΑΟ με τη διοργανώτρια αρχή.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Euroleague στην Βαρκελώνη και οι δύο πλευρές συζήτησαν για ώρα σε θετικό κλίμα. «Εγώ δεν είμαι Αλαφούζος και Βαρδινογιάννης...»

https://www.youtube.com/embed/f1MstqThMGc

Μετά το τέλος του τρίτου τελικού το 2013 στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν για άλλη μια φορά... εκτός εαυτού. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: 

«Σήμερα ο αγώνας δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Ξεκίνησε εκβιαστικά με ένα δίλημμα που μας έβαλε ο κ. Σχινάς ή να ξεκινήσει ή να μηδενιστούμε. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. 22 άτομα επιτρέπονται από μια φιλοξενούμενη ομάδα στην αποστολή. Σήμερα ήρθαν 29 από τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένσταση και ζητάει την επανάληψη του αγώνα. Στο αγωνιστικό μέρος, σήμερα έγινε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Και αυτό που έχω να πω στον κ. Σχινά, στον κ. Κορομηλά και στον κ. Ψαριανό, είναι ότι εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να δέχομαι να με γ… μες το γήπεδο. Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρούνε μπροστά τους».

Θυμίζουμε πως μερικούς μήνες νωρίτερα ο Γιαννακόπουλος καλούσε τον κόσμο των «πρασίνων» να στηρίξει την προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αναφέροντας: «Γίνεται καλή προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Αυτό που θα πρέπει ο κόσμος να κάνει είναι να στηρίζει την προσπάθεια του κ. Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα».

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του κατά των Αλαφούζο-Βαρδινογιάννη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, οφείλω να διευκρινίσω το εξής: Μέσω της δήλωσης στην οποία προχώρησα το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαϊου, στο ΟΑΚΑ, δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να θίξω τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο. Ο στόχος μου ήταν- και παραμένει φυσικά- να τονίσω σε όλους ότι όταν αδικείται η ομάδα μου, εγώ θα αντιδρώ και δεν θα κρατώ το στόμα μου κλειστό. Έκρινα σκόπιμο να προχωρήσω σ’ αυτή τη διευκρίνιση ώστε να αποφευχθούν διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια».Το περιστατικό με τον Σπανούλη

Τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από τα αποδυτήρια του κλειστού του ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του φίλαθλου κοινού, το οποίο μέσω των social media ξέσπασε κατά του Γιαννακόπουλου.

Ο τιμωρημένος πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού βρέθηκε για άλλη μια φορά στο γήπεδο και κατά τη διάρκεια της διακοπής του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό έβρισε με χυδαίο τρόπο τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων», Βασίλη Σπανούλη, εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές προς το πρόσωπό του.

Το «να πεθάνεις Σπανούλη, εσύ και η γυναίκα σου», έδωσε τη θέση του στο «Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη- σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο. Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα».

Κι όλα αυτά ενώ λίγα λεπτά πριν την επίσημη τοποθέτηση του Γιαννακόπουλου είχε γίνει γνωστό πως θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση...

Η αναγνώριση του λάθους... The sequel!