MENU

Μετά τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιώργου Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός... έλυσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το αγωνιστικό μέλλον του, καθώς οι δύο άσοι αποτελούν δύο από τους πιο κομβικούς παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ωστόσο, οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν να λύσουν αρκετά ακόμα θέματα ενόψει της νέας σεζόν. Το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την απαιτητική χρονιά που έρχεται, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague και να τον επαναφέρουν στην κορυφή στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν σε πρώτο πλάνο τους Άαρον Τζάκσον και Μπροκ Μότουμ για την ενίσχυση της ομάδας στη νέα, ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά που έρχεται. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί παρελθόν από την ΤΣΣΚΑ ύστερα από μία πενταετία και εδώ και λίγες μέρες ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τις φήμες γύρω από το όνομά του να είναι φυσικά πολλές. Οι Πειραιώτες έχει καταθέσει πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας στον έμπειρο άσο, ο οποίος δήλωσε πριν λίγες μέρες πως «αγαπά τον προπονητή του Ολυμπιακού», την ώρα που ομάδες από την Κίνα έχουν μπει στην διεκδίκηση της υπογραφής του.

Την περσινή σεζόν, ο Τζάκσον μέτρησε 7,6 πόντους και 3,4 ασίστ ανα παιχνίδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την περίπτωση του να μοιάζει ιδανική για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός άσος μπορεί να «κουμπώσει» ιδανικά με τους Βασίλη Σπανούλη και Βαγγέλη Μάντζαρη στην περιφέρεια δημιουργώντας μία ισορροπημένη τριάδα στα γκαρντ, ενώ η παρουσία του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ μπορεί να δώσει εμπειρία στους τρεις φορές Πρωταθλητές Ευρώπης.

Όμως, η περίπτωση του Άαρον Τζάκσον δεν είναι η μοναδική που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να ενισχύσει την front line της ομάδας και έχει... κυκλώσει το όνομα του Μπροκ Μότουμ, που έμεινε ελεύθερος από την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Αυστραλός πάουερ φόργουορντ/σέντερ πέρασε τις τελευταίες δύο σεζόν του στη Λιθουανία και την περσινή σεζόν μέτρησε 10,8 πόντους και 3,4 ασίστ σε 30 παιχνίδια στη Euroleague.Η περίπτωσή του αρέσει στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, με τον Μότουμ να μπορεί να συμπληρώσει ιδανικά τους Γιώργο Πρίντεζη και Δημήτρη Αγραβάνη στη θέση του πάουερ φόργουορντ αλλά και να είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες λύσεις στο «5».

Όπως είπαμε και πάλι, ο Ολυμπιακός έχει σε κεντρικό πλάνο τους δύο παίκτες, ωστόσο δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει ασχοληθεί έντονα μαζί τους. Εκτός των υπόλοιπων συλλόγων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, δυνατά στο παιχνίδι της... υπογραφής των Τζάκσον και Μότουμ έχει μπει η Εφές.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έφτασε μία ανάσα από το Final Four της Euroleague την σεζόν που μας πέρασε και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα τη νέα χρονιά, ψάχνοντας ενίσχυση σε όλες τις θέσεις. Οι διοικούντες του τουρκικού συλλόγου έχουν ήδη προσεγγίσει τόσο τον Αμερικανό γκαρντ, όσο και τον Αυστραλό φόργουορντ/σέντερ, μπαίνοντας έτσι σε μία άτυπη... μάχη με τον Ολυμπιακό.

Η τελική έκβαση των δύο υποθέσεων θα γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα ήθελε στο ρόστερ της νέας σεζόν τους Άαρον Τζάκσον και Μπροκ Μότουμ. Φυσικά, οι «Ερυθρόλευκοι» εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις παικτών, και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο στρατόπεδο των Πειραιωτών.

«Μάχη» Ολυμπιακού και Εφές για Τζάκσον και Μότουμ!