MENU

Υπάρχουν σημαίες στο σύγχρονο αθλητισμό της εμπορευματοποίησης και του κέρδους; Υπάρχουν αθλητές που βάζουν την καρδιά και το συναίσθημα πάνω από το οικονομικό τους συμφέρον; Υπάρχουν επαγγελματίες που σκέφτονται με μοναδικό γνώμονα την αφοσίωσή τους σε ένα σύλλογο;

Όσο κυλούν τα χρόνια, όσο ο παγκόσμιος αθλητισμός μεταλλάσσεται σε μια βιομηχανία χρήματος και κέρδους, τόσο οι παραπάνω περιπτώσεις σπανίζουν. Και ο Γιώργος Πρίντεζης ανήκει από το απόγευμα της Τετάρτης στη συγκεκριμένη κατηγορία σπάνιων αθλητών!

Ο διεθνής άσσος αποτελούσε εδώ και μήνες ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι άδικα. Το κατά πολλούς κορυφαίο τεσσάρι της Ευρωλίγκας είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των κορυφαίων συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου, που χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής ετοιμάζονταν να του στρώσουν χαλί εκατομμυρίων στα πόδια του, με Φενέρ και ΤΣΣΚΑ να έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του και τα ρεπορτάζ σε Κωνσταντινούπολη και Μόσχα να κάνουν λόγο για προτάσεις που θα άγγιζαν ή θα ξεπερνούσαν τα δύο εκατομμύρια ετησίως!

Ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως, όχι μόνο έκλεισε τα αφτιά του στις σειρήνες, όχι μόνο δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει ένα υψηλότερο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, αλλά αντίθετα προχώρησε σε μία κίνηση που άφησε άναυδη την ευρωπαϊκή αγορά!

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις προς τον ατζέντη του, η εντολή που έδωσε ο Πρίντεζης ήταν μία: «Δεν συζητάμε άλλες προτάσεις, αν δεν μιλήσω πρώτα με τον Ολυμπιακό. Ούτε ποσά θέλω να μάθω, ούτε τίποτα. Αν δω ότι στον Ολυμπιακό με σέβονται, δεν θέλω να μπούμε καν σε επίπεδο συζήτησης με άλλες ομάδες. Αν όχι, τότε θα δούμε τι θα γίνει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Τα συγκεκριμένα λόγια του Γιώργου Πρίντεζη μεταφέρθηκαν από το ατζέντη του, τόσο στους ανθρώπους της Φενερμπαχτσέ, όσο και σε αυτούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (τις δύο ομάδες της Ευρωλίγκας που δεδομένα διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων στον εκ των «ερυθρόλευκων» αρχηγών), οι οποίοι μάλιστα έδειξαν να εκτιμούν ιδιαίτερα τη στάση του. Ήταν τόσο ξεκάθαρη μάλιστα η θέση του διεθνή πάουερ φόργουορντ, που οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε άμεση ενεργοποίηση του εναλλακτικού της σχεδίου, που δεν ήταν άλλο από τη συμφωνία με τον Ουίλ Κλάιμπερν για την ενίσχυσή της στη θέση 4!

Όπερ και εγένετο! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Πρίντεζης ούτε καν χρησιμοποίησε το ενδιαφέρον Ρώσων και Τούρκων ως… διαπραγματευτικό ατού. Άλλοι αθλητές στη θέση του θα μπορούσαν να το είχαν πράξει. Και κανείς δεν θα μπορούσε να τους κατηγορήσει ως επαγγελματίες αθλητές.

Ο Έλληνας άσσος, όμως, ούτε καν μπήκε στη διαδικασία οικονομικής διαπραγμάτευσης. Άφησε τους αδελφούς Αγγελόπουλους να του καταθέσουν την πρότασή τους και μένοντας πιστός στη θέση που εξέφραζε όλο το προηγούμενο διάστημα, ανανέωσε αμέσως τη συνεργασία του με το σύλλογο που γαλουχήθηκε από μικρό παιδί. Από τη στιγμή που άκουσε από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ μια πρόταση που στα μάτια του ίδιου, αντανακλούσε στο σεβασμό της ομάδας του, δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο για να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Με αυτή του την κίνηση, ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε και τυπικά μέλος μιας ιδιαίτερης κατηγορίας αθλητών που αξίζουν να κυματίζουν ως σημαίες, στον ιστό ενός συλλόγου. Και για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, η στάση που τήρησε θύμισε έντονα την αντίστοιχη που χαρακτήριζε τις συζητήσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Παναθηναϊκό κάθε φορά που ο «3D», έπρεπε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της καρδιάς του.

Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία του Γιώργου Πρίντεζη, μοιάζει βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Και αποδεικνύει ότι και στην αδυσώπητη σκληρή εποχή του επαγγελματισμού και του οικονομικού συμφέροντος, υπάρχει ακόμη χώρος για συναίσθημα, ρομαντισμό και αξίες!

Μαγκιά του Πρίντεζη: Δεν δέχθηκε ούτε πρόταση από άλλη ομάδα!