MENU

Ο Προμηθέας κατάφερε να μείνει κατηγορία, στην πρώτη του συμμετοχή στην Stoiximan.gr Basket League, και η χρονιά έκλεισε με θετικό τρόπο, παρά το γεγονός πως μία θέση στα πλέι οφ χάθηκε την τελευταία στιγμή. Ο Βαγγέλης Αγγέλου αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Πατρινών και ο αρχηγός, Άγγελος Τσάμης άφησε σαφείς αιχμές για τον πρώην προπονητή του.

O έμπειρος γκαρντ αγωνίστηκε μόνο σε 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος και περιέγραψε τις δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, όταν ξεχώριζε σε προπονήσεις και φιλικά, αλλά δεν έπαιζε στα επίσημα παιχνίδια. Παράλληλα, εξήγησε γιατί ευχαριστεί τον Βαγγέλη Αγγέλου παρά το γεγονός πως τον αδίκησε και εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Προμηθέα με την προϋπόθεση «ο επόμενος τεχνικός να αποφασίσει ότι με χρειάζεται ως κανονικό παίκτη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 36χρονος γκαρντ στο pelop.gr:

«Καταρχάς θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Προμηθέας κατάφερε να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους του. Η ομάδα, παρότι νεοφώτιστη, παρέμεινε στην κατηγορία πολύ εύκολα, ενώ διεκδίκησε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική την είσοδό της στα πλέι-οφ. Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως το μεγαλομέτοχο του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιο, τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Χρήστο Μήλα, τον πρώην προπονητή μου και νυν general manager της ΚΑΕ, Μάκη Γιατρά, τους συμπαίκτες μου και φυσικά όλη την αγνή παρέα του Προμηθέα για την άψογη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία δυο χρόνια.

Ήρθε η στιγμή να πω κάποια πράγματα, τα οποία δεν ήθελα να αποκαλύψω μέσα στην σεζόν προκειμένου να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα μου. Από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου και τον προηγούμενο κόουτς (σ. Νίκος Βετούλας) δεν είχα έναν διακριτό ρόλο στον Προμηθέα, όπως είχα τα τελευταία χρόνια. Αυτό έγινε δυστυχώς ακόμη πιο έντονο και εμφανές με την έλευση του κόουτς Αγγέλου, όταν έμεινα εντελώς εκτός rotation. Προσπαθούσα με όλη μου τη δύναμη να διαχειριστώ δύσκολες καταστάσεις στη διάρκεια της σεζόν, ενώ μου ήταν επίσης πολύ δύσκολο το να ξεχωρίζω σε προπονήσεις και σε φιλικούς αγώνες, όπως έλεγε και ο ίδιος ο Βαγγέλης Αγγέλου στις συνεντεύξεις του, και να μην μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου στα επίσημα παιχνίδια. Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω δημόσια τον κόουτς Αγγέλου γιατί τέτοιου τύπου ανθρώπους, οι οποίοι με αδικούσαν ή μου έλεγαν κατά κάποιον τρόπο ότι δεν μπορώ να παίξω, συνάντησα πολλούς σε όλη μου την καριέρα στο μπάσκετ και φυσικά αν τους άκουγα δεν θα είχα κάνει τη διαδρομή που έχω κάνει.

Ο Προμηθέας είναι πάνω από όλους. Κράτησα στάση σιγής όλο αυτό το διάστημα και δεν ήθελα να αναφερθώ σε όλα αυτά γιατί ως αρχηγός έπρεπε πάντα να βοηθάω την ομάδα μου και να μην δημιουργώ προβλήματα στην πορεία της. Ξαναλέω: Η ομάδα είναι πάνω από όλους μας.

Η παραμονή μου στην ομάδα και τη νέα σεζόν αποτελεί ξεκάθαρα την βασική μου προτεραιότητα. Θεωρώ ότι κάτι χρωστάω στον Προμηθέα και θέλω να συνεχίσω και του χρόνου στον σύλλογο, από την στιγμή που θα γίνει και αλλαγή προπονητή. Αν ο επόμενος τεχνικός αποφασίσει ότι με χρειάζεται ως παίκτη - ως κανονικό παίκτη και όχι απλά για να κάθομαι και να ξεχωρίζω στις προπονήσεις - τότε θα παραμείνω και θα πολεμήσω και πάλι, όπως πολέμησα την τελευταία διετία και ειδικά πέρσι όταν ο Προμηθέας ανέβηκε από την Α2 στην Α1 Εθνική».

«Καρφιά» Τσάμη για Αγγέλου: «Αν άκουγα τέτοιους ανθρώπους, δεν θα είχα την ίδια διαδρομή»