MENU

Ο προπονητής της Ενωσης δήλωσε στον ΟΤΕ TV πως «είναι η κορυφαία στιγμή για έναν αθλητή να τιμάται με αυτό τον τρόπο και δεν υπάρχει κάτι πιο συγκινητικό και όμορφο. Εχω ακούσει πολλές ιστορίες για τον Γιώργο Αμερικάνο. Ηταν μια σπουδαία τελετή κι εξαιρετικά τιμητική εκδήλωση. 

Επίσης ρωτήθηκε για το ποια φανέλα Ελληνα αθλητή των τελευταίων 25 χρόνων θα απέσυρε. «Του Διαμαντίδη», ήταν η απάντησή κάνοντας υπόκλιση στον «3D» με αυτόν τον τρόπο. 

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου από την πλευρά του δεν έκρυψε πως ένιωσε «ανατριχίλα. Το μπάσκετ την Ελλάδα ξεκίνησε το 1968 με τον Παγκόσμιο. Δεν είχα κάποια επαφή μαζί του. Δεν είχα αυτή την τιμή, αλλά ο Παγκόσμιος θα είναι για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου. Οι ξένοι παίκτες μας ξέρουν πολλά για την φανέλα της ομάδας. Κάθε ημέρα που περνάει, μαθαίνουν και περισσότερα. Ολοι έπαιξαν φανταστικά για τον Παγκόσμιο. Είναι όνειρο που βρίσκομαι εδώ και είμαι αρχηγός της Βασίλισσας. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μακάρι του χρόνου να πάμε πιο ψηλά». 

O Μαλίκ Χέρστον ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν κομμάτι της ιστορίας που γράφτηκε σήμερα».

O «Σάλε» στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε έδωσε «συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στα Τρίκαλα τα οποία στάθηκαν πολύ καλά. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, μετά από μία διακοπή τριών εβδομάδων. Πριν το παιχνίδι συμμετείχαμε όλοι σε μία γιορτή, η οποία μπορεί να προκαλέσει μία χαλάρωση. Παρόλα αυτά, βρήκαμε ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο και κερδίσαμε. Η κορυφαία στιγμή για έναν αθλητή είναι όταν αποσύρεται η φανέλα του.

Δυστυχώς, ο Γιώργος Αμερικάνος δεν ζει για να έβλεπε αυτές τις στιγμές. Η οικογένεια του ήταν εδώ, είδε αυτές τις στιγμές, όπως και όλος ο κόσμος. Προσωπικά συγκινήθηκα, γιατί είχα την τιμή να γνωρίσω αυτό τον άνθρωπο από κοντά στην προηγούμενη θητεία μου στην ΑΕΚ, αλλά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως παίκτη. Αξίζει να βρίσκεται εκεί η φανέλα του. Θα βλέπουν την φανέλα του τα νέα παιδιά και θα προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο του».

Επίσης, ο Ντράγκαν Σάκοτα ρωτήθηκε για την πιθανότητα κατάληψης της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος:«Εμείς ξέραμε ότι αν κερδίζαμε όλους τους αγώνες μετά τον Ολυμπιακού, θα τερματίσουμε ψηλά στην βαθμολογία. Όμως η κατάσταση δεν είναι στο χέρι μας, καθώς εξαρτάται από άλλες ομάδες. Στόχος μας να κερδίσουμε τους επόμενους τρεις αγώνες και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου υποστήριξε «όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά γι’ αυτό τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά κυρίως στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές μας και έτσι πήραμε μία εύκολη νίκη. Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για όσους φόρεσαν και όσους θα φορέσουν αυτή την φανέλα που φόρεσε ο «Παγκόσμιος». Έχω να πω ότι σήμερα παίξαμε για τον Γιώργο Αμερικάνο και τού αφιερώνουμε αυτή τη νίκη», ενώ για το πώς νιώθει που είναι αρχηγός της ΑΕΚ, όπως ήταν στο παρελθόν και ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Ελληνας γκαρντ δήλωσε: 

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι αρχηγός της ΑΕΚ. Ο «Παγκόσμιος» ήταν ο πρώτος και μοναδικός αρχηγός της ΑΕΚ. Κανένας αρχηγός δεν είναι σαν τον «Παγκόσμιο» και κανένας δεν θα είναι. Είμαι μεγάλη χαρά για μένα που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα και εύχομαι κάθε χρονιά να πηγαίνει σαν «Βασίλισσα» όσο ψηλότερα μπορεί σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Το δάκρυ του «Σάλε» και η υπόκλιση στον Διαμαντίδη