MENU

Με τις αναμετρήσεις των δύο «αιώνιων» αντιπάλων κλείνει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει στην Ρόδο τον Κολοσσό (16:00, Novasports 2). Μετά την δύσκολη νίκη επί της Ούνικς Καζάν για την Euroleague, οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να συνεχίσουν με νίκες την πορεία τους και στο εγχώριο πρωτάθλημα, ώστε να κυνηγήσουν την 1η θέση και το πλεονέκτημα της έδρας μέχρι το τέλος των πλέι-οφ. Ο Τσάβι Πασκουάλ δε μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τον τραυματία Τζέιμς Γκιστ, όπως και τον Ντιμίτρις Νίκολς που δεν είναι δηλωμένος στο «πράσινο» ρόστερ για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε πως ο Κολοσσός είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ενώ από την πλευρά της ομάδας της Ρόδου, που βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 10-8, ο Μιχάλης Λιάπης τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να εκμεταλλευτούν την κούραση του Παναθηναϊκού Superfoods.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Πάτρα τον Απόλλωνα (17:30, Novasports 4) και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα από την Φενερμπαχτσέ για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να υπολογίζει κανονικά στον Πάτρικ Γιανγκ που επέστρεψε στις προπονήσεις, όχι όμως και στον Βασίλη Σπανούλη που έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο Πάρης Μαραγκός και, φυσικά, ο Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Έρικ Γκριν τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του είναι απόλυτα προσηλωμένοι στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, ενώ από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βεργίνης ξεκαθάρισε πως ο Μάρτιος θα είναι ένας καθοριστικός μήνας για τον Απόλλωνα και την προσπάθεια παραμονής του στη Stoiximan.gr Basket League.

Σε Ρόδο και Πάτρα οι «αιώνιοι»