MENU

27 πόντοι. 10/10 (!) δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή. 10 ριμπάουντ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα.

Όχι, δε διαβάσατε τα στατιστικά του Λεμπρόν Τζέιμς ή του Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ούτε τα στατιστικά ενός οποιοδήποτε σταρ του ΝΒΑ ή, έστω, της Euroleague, αλλά αυτά του Γιάννη Ψαθά!

Ο Έλληνας άσος πραγματοποίησε μία μυθική εμφάνιση στην αναμέτρηση της Δόξας Λευκάδας με το Ρέθυμνο, οδηγώντας με την πληθωρική του παρουσία τους Επτανήσιους στη σπουδαία νίκη με 86-80.

Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν παντού στο παρκέ και, βλέποντας σαν... βαρέλι το καλάθι, πρωταγωνίστησε στο πρώτο διπλό της Δόξας στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, που, συν τοις άλλοις, μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για την δύσκολη συνέχεια και την μάχη της παραμονής στη Basket League.

Λίγες ώρες μετά το παιχνίδι, το SDNA επικοινώνησε με τον Γιάννη Ψαθά, ο οποίος στάθηκε στην «συγκινητική προσπάθεια» της Δόξας, αναφέρθηκε σε όσα έκανε στο παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη» και εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα της Λευκάδας μπορεί να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία της «πορτοκαλί θεάς».

Η πρώτη ερώτηση είναι προφανής. Ήταν αυτό το ματς της ζωής σου;

«Κοίταξε, αν το δεις από την μεριά των αριθμών, ναι ήταν σίγουρα το καλύτερο ματς της ζωής μου. Δε πιστεύω πως ήταν το πιο σημαντικό, αλλά ναι με βάση όσα δείχνουν τα νούμερα, ήταν το καλύτερο».

Πώς ένιωσες μετά το ματς, όταν είδες τι είχες κάνει στο παρκέ;

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν είδα τι είχα κάνει. Έμεινα στη χαρά της νίκης, η οποία ήταν πραγματικά πολύ σημαντική για εμάς. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά αντίξοες, καθώς μέσα στις γιορτές είχαμε μόλις 6 υγιή παιδιά στις προπονήσεις. Είχαμε αρρώστιες και τραυματισμούς, που έκαναν πολύ δύσκολο το έργο μας και δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη νίκη. Οπότε, η χαρά του αποτελέσματος ήταν μεγαλύτερη από αυτή της προσωπική μου απόδοσης».

Η νίκη σε μία έδρα όπως του Ρεθύμνου, που ήταν μέχρι στιγμής απόρθητη, τι μπορεί να σημαίνει για εσάς;

«Σίγουρα μόνο καλό μπορεί να φέρει μία τέτοια νίκη. Δε ξέρω για το εύρος της αλλαγής και της θετικής ενέργειας που μπορεί να φέρει στην ομάδα, όμως ήταν σίγουρα μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Όπως είπα και πριν, είχαμε πολλά προβλήματα που μας δυσκόλεψαν τις τελευταίες μέρες. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης έπαιζε με γαστρεντερίτιδα, το ίδιο και ο Χρήστος ο Ταπούτος. Ο Γιώργος Γεωργάκης γύρισε μετά από δύο μήνες που είχε πρόβλημα στον χιαστό και έπεφτε στο παρκέ για την μπάλα. Ήταν μία τρομερή προσπάθεια, μία συγκινητική προσπάθεια. Παλέψαμε όλοι πολύ για τη νίκη».

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Δόξα έκλεισε τον πρώτο γύρο της Basket League με ρεκόρ 3-10. Τι πιστεύεις γι'αυτό και τι μπορεί να σημαίνει το συγκεκριμένο ρεκόρ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Εντάξει, σίγουρα δεν είμαστε καλά, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κάναμε κάποιες κακές εντός έδρας ήττες, όπως αυτές με τα Τρίκαλα και το Λαύριο, με ομάδες που έχουν δηλαδή τους ίδιους στόχους με εμάς. Είμαστε σίγουρα σε άσχημη θέση, όμως δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και πιστεύω πως μπορούμε να πάμε καλύτερα στον δεύτερο γύρο».

Πιστεύεις πως μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην Basket League;

«Ευελπιστώ πως ναι. Δεν είμαστε καλά βαθμολογικά, όμως, δε μπορούμε να πάμε και πιο κάτω! Είμαστε ήδη τελευταίοι, οπότε μόνο να ανέβουμε μπορούμε και να προσπαθήσουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Χειρότερα δε γίνεται να πάει, όμως πιστεύω πως η Δόξα μπορεί να παραμείνει στη κατηγορία. Είναι μία πολύ υγιής ομάδα, που το αξίζει να βρίσκεται στη Basket League. Οι σωστοί άνθρωποι είναι στις σωστές θέσεις, όλα λειτουργούν όπως πρέπει, οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας, και σίγουρα αξίζει να το παλέψουμε ώστε να μείνει μία ομάδα σαν την Δόξα στην Α1».

Κλείνοντας, θα μπορούσες να κάνεις μία εκτίμηση για τον τίτλο του πρωταθλητή του φετινού πρωταθλήματος;

«Κοίταξε. Ο Ολυμπιακός έχει το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του σταθερού κορμού και της χημείας. Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό και σπάνιο στοιχείο, που μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στις ομάδες του πολύ υψηλού επιπέδου. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είναι και αυτός μία υπερδύναμη. Έχει μεγάλους παίκτες και γεμάτο ρόστερ, ενώ έχει κάνει και μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις. Θεωρώ πως θα είναι αμφίρροπα τα πράγματα, οι πιθανότητες για τον τίλο είναι μοιρασμένες και θα παλέψουν και οι δύο μέχρι το τέλος. Αυτό βέβαια είναι ωραίο για εμάς τους υπόλοιπους, γιατί θα δούμε όμορφο και ποιοτικό μπάσκετ (γέλια)».

Ψαθάς στο SDNA: «Το ματς της ζωής μου, συγκινητική η προσπάθειά μας»