MENU

Κινούμενοι με απόλυτη μυστικότητα οι «πράσινοι» έκλεισαν τον 27χρονο γκαρντ, ο οποίος φέτος είναι πρώτος σκόρερ στο NBDL με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς (28,4π.), όπου πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, ως MVP των τελικών, έχοντας συνυπάρξει με τον Όγκνιεν Κούζμιτς!

O 27χρονος ύψους 1,96μ. γκαρντ (γεννηθείς στις 20/6/1989) αγωνίζεται από το 2010 στο ΝΒΑ, αλλά και το NBDL, ενώ από τις 29/1 βρίσκεται στους Σάντα Κρουζ Γουόριορς, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε ανοικτή (και... ολονύχτια) γραμμή μαζί του, ώστε να τον ντύσει στα «πράσινα», κάτι που εφόσον οριστικά γίνει (με υπογραφές δηλαδή και επίσημες ανακοινώσεις), θα πρόκειται για πολύ σημαντική και ουσιαστική ενίσχυση των Κυπελλούχων Ελλάδας για τη συνέχεια του Top-16 και όχι μόνο...

Μάλιστα ο ίδιος ο Ουίλιαμς επιβεβαίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης πως έχει «κλείσει» στον Παναθηναϊκό, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, καθώς έκανε retweet την είδηση από μία αμερικάνικη ιστοσελίδα πως συμφώνησε με το Τριφύλλι!

Ο Ουίλιαμς παίζει και στις δύο θέσεις των γκαρντ, αλλά πιο πολύ στο «2», καθώς έχει το ένστικτο του σκόρερ και είναι «προϊόν» του Ντιουκ του Μάικ Σιζέφσκι, όπου αγωνίστηκε το 2008 και το 2009, ενώ στη συνέχεια πήγε στο κολλέγιο του Μέμφις, μέσω του οποίου επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2010 από τους Μπλέιζερς στο Νο22.

Στο Πόρτλαντ ανήκε για τρία χρόνια (2010-2013) και τη σεζόν 2013/2014 έπαιξε στους Σίξερς, αλλά και την θυγατρική τους ομάδα στο NBDL, τους Ντέλαγουερ 87ερς.

Πέρυσι (2014/2015) άρχισε τη σεζόν στους Σάντα Κρουζ Γουόριορς, οι οποίοι τον επέλεξαν στο Νο2 του ντραφτ του NBDL. Στις 7/1/2015 κέρδισε δεκαήμερο συμβόλαιο από τους Τζαζ, με τους οποίους υπέγραψε νέο δεκαήμερο συμβόλαιο, μετά το τέλος του οποίου αποχώρησε.

Μετά την επιστροφή του για λίγο στους Σάντα Κρουζ Γουόριορς, υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Πέλικανς και τελείωσε τη σεζόν στο NBDL, κερδίζοντας τον τίτλο, όντας MVP των τελικών!

Οσον αφορά τη φετινή σεζόν, οι Χόρνετς του πρόσφεραν συμβόλαιο, ωστόσο τον άφησαν ελεύθερο στις 23/10 και η επίσημη έναρξη της χρονιάς τον βρήκε εκ νέου στην θυγατρική των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όπου... σπάει τα κοντέρ, όντας πρώτος σκόρερ του NBDL με 28,4π., ενώ έχει επιλεγεί και με την ομάδα της Δύσης στο All Star Game!

Πάντως, πρόλαβε να καταγράψει δύο συμμετοχές φέτος στο ΝΒΑ με τους Γκρίζλις, όπου έμεινε για δύο εβδομάδες (8-22/1).

Συνολικά, από το 2010, ο Ουίλιαμς έχει 104 συμμετοχές στο ΝΒΑ (σε δύο εξ αυτών έχει βρεθεί στην αρχική πεντάδα), με μ.ο. 5,1π. (42,6% σουτ, 31,2τριπ.) και 1,5ριμπ.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αν δεν είχε υποστεί κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς, θα μπορούσε να έχει σταθερή θέση στο ΝΒΑ, με τον Παναθηναϊκό να του δίνει την ευκαιρία να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει σε υψηλό επίπεδο...

Οι τραυματισμοί

Πάντως, ο Ουίλιαμς έχει χτυπηθεί στο παρελθόν από τραυματισμούς, καθώς τη ρούκι σεζόν του ταλαιπωρήθηκε από ρήξη δεξιάς επιγονατίδας το Νοέμβριο του 2010, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 αποφασίστηκε να χειρουργηθεί και στην αριστερή επιγονατίδα γιατί ήταν επίσης ασταθής.

Τον Μάρτιο του 2012 τραυματίστηκε στον ώμο σε «μονό» με τον συμπαίκτη του στους Μπλέιζερς, Νόλαν Σμιθ και τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της περιόδου, καθώς είχε υποστεί εξάρθρωση ώμου.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο γόνατο σε προαιρετική προπόνηση στο Πόρτλαντ κι έτσι ουσιαστικά άρχισε... ξανά από το φθινόπωρο του 2013 την προσπάθεια για καριέρα στο ΝΒΑ, όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

Η λίστα των σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα του NBDL, όπου φιγουράρει πρώτο το όνομα του Ουίλιαμς...

Δείτε μερικά βίντεο για να πάρετε... γεύση από τον στόχο του Παναθηναϊκού:

Παίρνει Έλιοτ Ουίλιαμς ο Παναθηναϊκός! (vids)