MENU

Τη στιγμή που οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ χειροκροτούσαν, έστω και χλιαρά, την κούφια όπως αποδείχτηκε νίκη επί της Νεπτούνας, ενώ νωρίτερα ένωναν τις φωνές τους με την τιτάνια προσπάθεια των παικτών για την ανατροπή της τιμής απέναντι στους Λιθουανούς, σποραδικοί πυρήνες οπαδών στις θέσεις πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ δημιουργούσαν μία υπερτοξική ατμόσφαιρα με ανυπολόγιστες προς το παρόν συνέπειες.

Αποκλειστικός στόχος των μεμονωμένων ορκισμένων εχθρών του Ντράγκαν Σάκοτα (που πληθαίνουν σιγά σιγά ως μεμονωμένοι) ήταν όχι μόνο ο κόουτς της Ενωσης, αλλά ολόκληρη η οικογένειά του. Κι εκεί είναι που σηκώνει τα χέρια ψηλά η επιστήμη.

Είναι αποδεκτό να υπάρχει κριτική κι απογοήτευση για την πορεία της ομάδας (που στην περίπτωση της ΑΕΚ βέβαια έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό επίπεδο αποδοχής), αλλά όταν υπάρχουν μερικές δεκάδες μεμονωμένων ανόητων που καταφέρονται κατά μίας ολόκληρης οικογένειας, το όριο ξεπερνιέται. εξευτελιστικά

Οι συγκεκριμένοι, που άρπαξαν την ευκαιρία, όταν στο γήπεδο είχε επικρατήσει παγωμάρα λόγω της νίκης των Ρώσων της Νίζνι επί της Γαλατά σε συνδυασμό με το σερί που έτρεξε η Νεπτούνας, άρχισαν να καταφέρονται με ακατονόμαστες εκφράσεις εναντίον του Ντράγκαν και του Ντούσαν Σάκοτα. Στο μουδιασμένοι ΟΑΚΑ, οι φωνές διαπερνούσαν τα πάντα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα επιχείρησε να μείνει συγκεντρωμένος στο έργο του, όμως ο Ντούσαν …πάγωσε (για ακόμα μία φορά, αφού παρόμοιο σκηνικό έχει επαναληφθεί στο παρελθόν). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Ντούσαν Σάκοτα, όσο κι αν προσπάθησε να απαντήσει με την απόδοσή του, ήταν φανερό ότι είχε χάσει την επαφή με τη συγκέντρωσή του. Είναι λογικό άλλωστε. Ποιος παίκτης θα μπορούσε να παραμείνει συγκεντρωμένος όταν κάποιοι, που απλά δηλώνουν φίλοι μίας ομάδας, αλλά στο γήπεδο κουβαλούν προσωπικά συμπλέγματα, βρίζουν χυδαία τον ίδιο και τον πατέρα του;

Την ώρα που η ΑΕΚ ξεκινούσε την αντεπίθεσή της, οι μεμονωμένοι ασχολούνταν αποκλειστικά με την οικογένεια Σάκοτα, απαιτώντας, στην πιο light μορφή των λέξεών τους, την αποχώρηση και των δύο από την ΑΕΚ.

Ε, ειδικά στην περίπτωση του Ντούσαν, ίσως αυτό το ενδεχόμενο να μην είναι μακρινό. Είναι πιο κοντινό από ποτέ. Ο Ντούσαν Σάκοτα κουβαλάει αυτό το βάρος εδώ και μήνες (ασχέτως αν δεν το έχει δείξει ποτέ) και ίσως έχει έρθει η στιγμή που θα ξεσπάσει, γιατί πολύ απλά δεν επιθυμεί άλλο να αντιμετωπίζει αυτή την οικτρή συμπεριφορά από αυτούς που (εντελώς τυχαία προφανώς) βρίσκονται σε κάθε ματς πίσω από τον πάγκο.

Οι επόμενες ωρες είναι κρίσιμες και οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί δε θα είναι εν θερμώ. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο Ντούσαν Σάκοτα έχει κάνει αμέτρητες προσπάθειες να ξεπεράσει την ηλιθιότητα των μερικών που στο πρόσωπό του βλέπουν την αιτία των κακών της ΑΕΚ και χτυπούν ταυτόχρονα τον γαϊδαρο και το σαμάρι.

Φυσικά ο ….εξεδρικός ξεπεσμός που παρατηρείται στο πρόσωπο των μεμονωμένων μεν, αλλά με αρκετά ισχυρή φωνή για να προκαλούν άβολο αίσθημα ακόμα και στους απλούς παρατηρητές της κατάστασης, δεν είναι εύπεπτος. Ούτε ανεκτός.

Ο Ντούσαν Σάκοτα είναι φευγάτος και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν όχι αύριο θα έχει αποφασίσει οριστικά για το μέλλον του. Πέραν των όσων έχει περάσει ως άνθρωπος και τα οποία ξεχνούν οι ανεγκέφαλοι της εξέδρας, η απόσταση από την κριτική μέχρι την εξευτελισμό για έναν παίκτη που φορά (κι έχει φορέσει στο παρελθόν) τη φανέλα της (υποτίθεται) αγαπημένης ομάδας των επικριτών είναι τεράστια. Και βέβαια, το οξύμωρο είναι ότι οι αντιδράσεις που προκαλούν αποστροφή δεν προέρχονται από την τάξη των σκληροπυρηνικών σε συναισθήματα και έντονες αυξομειώσεις στις συμπεριφορές (τους οργανωμένους δηλαδή, που είναι σχεδόν άψογοι), αλλά από ξεχωριστές μονάδες.

Θέμα με Σάκοτα και όχι μόνο με Ντράγκαν