MENU

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Παίξαμε με μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση και παίζε σε υψηλό ρυθμό. Χάσαμε τον Λιακόπουλο νωρίς και αυτό μας δυσκόλεψε πολύ επιθετικά. Αυτό ήταν που μας οδήγησεκαι στα πολλά λάθη του ημιχρόνου.

Παίξαμε καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.

Μετά τον Άμποτ που ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα χάσαμε και τον Λιακόπουλο και δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στην ομάδα. Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε, δημιουργήσαμε προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Ο Σάιλας ακόμα μαθαίνει, δεν έχει μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη. Καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Μπορεί να βελτιώσει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι του αρκεί να είναι πειθαρχημένος, να δουλεύει και να μπει ακόμα καλύτερα στη φιλοσοφία της ομάδας», ήταν τα λόγια του Έλληνα προπονητή της ΑΕΝΚ. 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και παίζει σε έναν ρυθμό που είναι εκτός του ελληνικού πρωταθλήματος. Προσπαθήσαμε και θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τον αγώνα για να βάλουμε στη δική μας φιλοσοφία κάποια παιδιά και ταυτόχρονα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις απέναντι σε έναν αντίπαλο με υψηλό επίπεδο ρυθμού σε άμυνα κι επίθεση. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον Αμποτ από την προθέρμανση, το οποίο μεγάλωσε με τον τραυματισμό του Λιακόπουλου. Ουσιαστικά μείναμε με ένα καθαρό πόιντ γκαρντ. Οταν παίζεις με τον Ολυμπιακό που ασκεί μεγάλη πίεση και δεν σε αφήνει να κάνεις το παιχνίδι σου, η κατάσταση έγινε δυσκολότερη. Προσπαθήσαμε απεγκλωβίσουμε τους περιφερειακούς μας παίκτες ακουμπώντας την μπάλα στο χαμηλό ποστ. Πολλές φορές τα καταφέραμε, φθείραμε τους παίκτες του Ολυμπιακού, κερδίσαμε πολλά φάουλ, αλλά δεν χρειάζεται μόνο αυτό για να κερδίσεις εκτός έδρας. Μας έλειψε η δημιουργία από έξω προς τα μέσα. Σίγουρα το γεγονός ότι είχαμε 15 λάθη στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οδηγήσαμε κι εμείς τον Ολυμπιακό σε πολλά λάθη εκμεταλλευόμενη και την πίεση που είχε από το προηγούμενο παιχνίδι. Κερδίσαμε κάποιες μπάλες και στο τέλος μειώσαμε την διαφορά. Για εμάς από εδώ και πέρα έχοντας παίξει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έχουμε στόχο να κερδίσουμε και να έχουμε καλύτερη εικόνα σε άμυνα κι επίθεση. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και καλή συνέχεια στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα».

Παπαθεοδώρου: «Μας δυσκόλεψε ο τραυματισμός του Λιακόπουλου»