MENU

Πολλές φορές σε μια προπόνηση γίνονται... απίστευτα περιστατικά. Ένα τέτοιο είχε συμβεί και τη σεζόν 1988-1989 με πρωταγωνιστές τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Στηβ Γιατζόγλου και τον Κάρεϊ Σκάρι, ο οποίος είχε «πιάσει λιμάνι» μετά τη θητεία του στο ΝΒΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αμερικανός άσος έσπασε το χέρι του σε ένα φιλικό των «ερυθρολεύκων» με το Παγκράτι. Ο Γιατζόγλου μαζί με το τεχνικό επιτελείο του και φυσικά του γιατρούς της ομάδας έτρεξαν να δουν την κατάσταση του παίκτη τους, όταν ο παίκτης τους έπεσε «άτσαλα» στο παρκέ. «Τρεις μήνες έξω», είπε ο γιατρός...

Την επόμενη ημέρα, ο Σκάρι άναψε τη σπίθα, που θα οδηγούσε αργότερα σε μια... πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, ο άλλοτε παίκτης των Γιούτα Τζαζ πήρε τηλέφωνο τον Ελληνοαμερικανό κόουτς και η κουβέντα τους, σύμφωνα με τον Γιατζόγλου, ήταν κάπως έτσι:

Γιατζόγλου: «Πώς είσαι;»

Σκάρι: «Μου έσπασες το χέρι»

Γιατζόγλου: «Τι;»

Σκάρι: «Μου έσπασες το χέρι, έρχομαι στην προπόνηση να σε κανονίσω!»

Μάλιστα, η κατάσταση δεν έμεινε στα λόγια! Ο Σκάρι δεν είχε πάει από την αρχή στην προπόνηση των «ερυθρολεύκων» και όταν έκανε την εμφάνισή του, κινήθηκε απειλητικά κατά του προπονητή του. Ο Αμερικανός έριξε την πρώτη γροθιά, ο Γιατζόγλου απάντησε και τα «αίματα άναψαν»! Σε κάποιο σημείο του τσακωμού, ο 66χρονος σήμερα τεχνικός έπιασε με κεφαλοκλείδωμα τον παίκτη του και η αντίδραση του Σκάρι... έμεινε στην ιστορία! Δάγκωμα στο στήθος του Γιατζόγλου και μία ακόμα μπουνιά στο πρόσωπο του Αμερικανού για «απάντηση».

Ο τσακωμός πήρε μεγάλη έκταση, ο Σκάρι επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που ήρθαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο ίδιος... χαλάρωσε πολύ πιο μετά. Αφού ηρέμησε, ο ύψους 2.01μ. πρώην μπασκετμπολίστας κλειδώθηκε στα αποδυτήρια και ζητούσε μόνο τον Γιατζόγλου. Ο προπονητής αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια και ο 28χρονος τότε άσος του είπε: «Ξέρεις πόσο σε αγαπάω»!

Το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν και στην... ανάλυσή του λίγα χρόνια αργότερα, ο Γιατζόγλου δήλωσε σε εκπομπή των καναλιών Novasports: «Ο Σκάρι τότε είχε πάρει τρία γραμμάρια κοκαϊνη»!

Η απίστευτη ιστορία του Γιατζόγλου με τον Σκάρι!