MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN BASKET LEAGUE
Ηλιδα, 4η αγωνιστική, Novasports 3
Κόροιβος Αμαλιάδας
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
67 76
ΑΕΚ Betsson BC
ΑΕΚ BETSSON BC
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Τα καλάθια του Μαυροκεφαλίδη και τα συνεχόμενα τρίποντα στην τελευταία περίοδο, «κλείδωσαν» τη νίκη για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα που συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται για το ματς του Eurocup με την Χάποελ.

Το ξεκίνημα του Κοροίβου ήταν εντυπωσιακό, αφού το δίδυμο Βασιλόπουλου-Χάρις δημιούργησε μία ευρεία διαφορά (10-0). Η ΑΕΚ προσπάθεσε να επιστρέψει, αλλά ο Ντουέιν Ντέιβις διατηρούσε το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα (17-7). Τελικά, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου έκλεισε το δεκάλεπτο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα (24-11).

Με μεγάλο τρίποντο, ο Καλαμπόκης κατέβασε τη διαφορά κάτω από τους 10 (24-16) και λίγο αργότερα ο Μαυροκεφαλίδης μείωσε ακόμη περισσότερο 26-21. Ο Ελληνας ψηλός είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του (14 π.) και βοηθούσε την «Ενωση» να μένει κοντά. Οι Ντέιβις (15 π.) και Βασιλόπουλος (12 π.) παρέμειναν σε εξαιρετική κατάσταση και κράτησαν όρθιους τους γηπεδούχους (38-35).

O Mαυροκεφαλίδης έγινε ο παίκτης που έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ΑΕΚ (38-40) και ο Χέρστον με διαδοχικά καλάθια διεύρυνε τη διαφορά (38-46). Οταν ο Κόροιβος πλησίασε, ο Καλαμπόκης έδωσε τη λύση με σουτ τριών πόντων. Χέρστον και Μαυροκεφαλίδης συνέχισαν να δίνουν τις λύσεις (45-56).

Ο εξαιρετικός Βασιλόπουλος κατάφερε να μειώσει σε 50-56, ενώ λίγο αργότερα ο Κόροιβος πλησίασε ακόμη περισσότερο (56-58) και μάλιστα πέρασε μπροστά με τρίποντο του Κάουνσιλ. Ο Μαυροκεφαλίδης έβαλε ξανά μπροστά την «Ενωση» και προσέθεσε ένα καλάθι για το 59-63. Ενα τρίποντο του Καλαμπόκη, καθάρισε τη νίκη (60-68) που ήρθε τελικά με σκορ 67-76.

Ο MVP: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης για ακόμη μια φορά οδήγησε εκ τους ασφαλούς την ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 11/14 δίποντα.

Ο Σκληρός: Το δίδυμο των Βασιλόπουλου (19 π., 7 ριμπ.) και Ντέιβις (24 π., 5 ριμπ.) έκανε τα πάντα για να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει αλώβητη από την Αμαλιάδα.

Ο Αόρατος: Ο Μαρκ Κάρτερ έμεινε στο παρκέ μόλις για 10 λεπτά, καθώς στον χρόνο που πήρε δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του (2 π., 2 ριμπ.).

Η Στιγμή: Το εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο της ΑΕΚ (8-21) ήταν αυτό που έφερε τον έλεγχο του αγώνα σε «κιτρινόμαυρα» χέρια. Φυσικά και οι πέντε σερί πόντοι του Μαυροκεφαλίδη στην τελευταία περίοδο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Η Γκέλα: Το γεγονός πως οι Ντέιβις και Βασιλόπουλος δεν είχαν σε κανένα σημείο του αγώνα την απαραίτητη υποστήριξη από έναν... τρίτο πόλο στο σκοράρισμα.

Η Εξέδρα: Το κλειστό της Ηλιδας δεν είχε πολύ κόσμο, ωστόσο η εξέδρα είχε παλμό, στήριξε τον Κόροιβο και δημιούργησε μία όμορφη ατμόσφαιρα.

Κόροιβος - ΑΕΚ 67-76