MENU

Ο 33χρονος πάουερ-φόργουορντ ύστερα από δύσο σεζόν στο εξωτερικό, την αγωνιστική χρονιά 2013-14 έπαιξε στην Γκαζ Μετάν στην Ρουμανία και την περασμένη, 2014-15, στην Ισπανία στην ομάδα δεύτερης κατηγορίας Μελίγια, επέστρεψε στον Άρη, ενώ πλέον θα φοράει την φανέλα των Τρικάλων.

Ο Γιώργος Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόταση της ομάδας του Κώστας Φλεβαράκη: «Πρώτα από όλα με πλησίασε πολύ καλά και με έπεισε με αυτά που μου είπε, ο κόουτς Φλεβαράκης. Από όσα μου είπε ο κόουτς και με βάση την εμπειρία που έχω, αισθάνομαι ότι στην ομάδα γίνεται σοβαρή δουλειά και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια πολύ καλή πορεία στο νέο Πρωτάθλημα.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε εκτός από την παρουσία του κόουτς Φλεβαράκη και του συνεργάτη του, Κώστα Παπάζογλου, και το γεγονός ότι σε καίρια πόστα στην ομάδα βρίσκονται ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Χρήστος Τσέκος, άνθρωποι του μπάσκετ με μεγάλη εμπειρία. Ελπίζω να συνεχίσουμε όλοι μαζί την καλή δουλειά η οποία έγινε στην ομάδα τις προηγούμενες δύο σεζόν που βρίσκεται στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ».

- Τις δύο περασμένες αγωνιστικές περιόδους τα Τρίκαλα Bc Aries εξασφάλισαν σχετικά άνετα την παραμονή τους. Την νέα σεζόν ποιός θα είναι ο στόχος;

«Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για στόχο, γιατί δεν έχουμε δει ακόμη συμπληρωμένο το ρόστερ. Θεωρώ ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή αρκετά νωρίς και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο στην συνέχεια. Κάτι καλύτερο όπως η είσοδος στα πλέι οφ».

- Τις δύο προηγούμενες σεζόν αγωνιστικό χαρακτηριστικό των Τρικάλων Bc Aries ήταν ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο τους, το γρήγορο παιχνίδι και τα υψηλά σκορ. Η ομάδα θα έχει την ίδια φιλοσοφία και την νέα αγωνιστική χρονιά;

«Πράγματι θέλουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να βασιστούμε στην άμυνα μας. Από την άμυνα θα βγουν οι αιφνιδιασμοί και το γρήγορο παιχνίδι και σε αυτόν τον τομέα δουλεύουμε πολύ. Η έδρα μας θα είναι ένα από τα «όπλα» μας».

- Για το νέο Πρωτάθλημα ποιά είναι η εκτίμηση σου; Θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα;

«Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα, ήταν ότι η ανταγωνιστικότητα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ την νέα σεζόν θα πλησιάζει το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν το ελληνικό Πρωτάθλημα πριν από 7-10 χρόνια. Εκτός από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι οι ΑΕΚ, Άρης και είναι κάτι που το χρειάζεται το ελληνικό Πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι το νέο Πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό και κάθε αγώνας ξεχωριστός».

- Έχεις αγωνιστεί στην καριέρα σου σε Τσεχία, Ιταλία, Ρουμανία και Ισπανία. Παρακολουθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη το ελληνικό Πρωτάθλημα;

«Στην Ευρώπη υπάρχει εκτίμηση για το ελληνικό Πρωτάθλημα και το παρακολουθούν όχι μόνο λόγω Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, αλλά και διότι αναδεικνύονται παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες. Πολλά παιδιά ιδιαίτερα Αμερικανοί μετά την παρουσία τους στην Ελλάδα μετακινούνται σε ευρωπαϊκές ομάδες υψηλού επιπέδου. Και αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στους Έλληνες προπονητές, οι οποίοι από πλευράς προετοιμασίας και τακτικής του αγώνα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η δουλειά των Ελλήνων προπονητών αναγνωρίζεται τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, και αρκετοί δουλεύουν στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό για όλους τους λόγους που περιέγραψα θεωρούν το ελληνικό Πρωτάθλημα ένα από τα πιο δυνατά της Ευρώπης. Εύχομαι το νέο Πρωτάθλημα να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό».

Τσιάρας: «Με έπεισε ο Φλεβαράκης»