MENU

Με πατέρα τον Φρέντι Μπρουκς και μητέρα την Ντίνα Λαμπράκη, τι παραπάνω θα μπορούσε να ζητήσει ο Χουάν Μπρους, έχοντας εξασφαλισμένα τα εφόδια και τα γονίδια, ώστε να κάνει κι εκείνος την πορεία του στο βόλεϊ. Ωστόσο, ο νεαρός άσος, στα 15 του, με ύψος 1.87, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο SDNA: «Ο πατέρας μου ήθελε απλώς να αποφασίσω μόνος μου τι θα κάνω. Αν κι έπαιζα και ποδόσφαιρο. Η μητέρα μου, η αλήθεια είναι ήθελε να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Εβλεπε ίσως, ότι μου ταιριάζει περισσότερο».

O ανερχόμενος άσος, έπαιζε μέχρι πρότινος μπάσκετ στην ακαδημία Αστέρια του Θόδωρου Ροδόπουλου, στην Θεσσαλονίκη. Στο συγκεκριμένο μέρος δηλαδή, όπου έμαθαν το άθλημα, τόσοι και τόσοι αθλητές: «Ερχονταν συχνά παίκτες, γνωστοί, είτε που έπαιζαν στην ακαδημία παλιά, είτε όχι. Οπως ο Βεζένκοφ, ο Σχορτσανίτης, ο Βεργίνης, ο Κατσίβελης κ. ά». Συν τοις άλλοις, βέβαια, από την άλλη ακαδημία του Θόδωρου Ροδόπουλου, το Salonica Baketball Camp, πέρασε, ο Χουάν Μπρουκς, ενώ τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα έκαναν εκεί, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Νίκος Χατζηβρέττας. Και η παραγωγική διαδικασία, συνεχίζεται.

«Αυτό από μόνο του, το να βλέπουμε διάσημους παίκτες, σίγουρα, είναι και ήταν κίνητρο για μας, τους νεότερους», είπε ο Χουάν, αποκαλύπτοντας πως «εννοείται πως νιώθω Ελληνας, αν και ποτέ δεν σβήνω τις ρίζες, που έχω από τον πατέρα μου, από την Κούβα, δηλαδή. Μάλιστα, κατά καιρούς, έχουμε βρεθεί στην χώρα. Αλλά η ζωή μας, όπως και να έχει, είναι συνδεδεμένη με την Θεσσαλονίκη.

Για τον Χουάν, που θα πάει φέτος 1η Λυκείου και σκοπεύει να αφοσιωθεί, αργότερα και στην φυσιοθεραπεία, η αγάπη των γονιών του, των φίλων του, αλλά και της μικρότερης αδερφής του, Αγάπης, είναι το πλέον σημαντικό.

Οσο για το ποιος τον πρωτοπαρακολούθησε; «Σε πολλές προπονήσεις μας έρχονταν άνθρωποι από τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Οι κόουτς Θόδωρος Αστεριάδης και Γιώργος Δήμου, αναμφίβολα, πρέπει να πω με βοήθησαν, ώστε να βρεθώ στην Παμπαίδων. Με την έννοια ότι με παρακολουθούσαν και μού έδωσαν την ευκαιρία να ενταχθώ στην ομάδα. Ενα τουρνουά στην Επίδαυρο το Πάσχα, ήταν η πρώτη εμπειρία μου με την γαλανόλευκη κι ενώ ακολουθούν οι προπονήσεις από Δευτέρα στο ΟΑΚΑ (ενόψει του τουρνουά Φιλίας, 26-28/8, στο Σερένιο της Ιταλίας). Είναι τιμή να αγωνίζεσαι με τα Εθνικά χρώματα, μακάρι να εξελιχθώ και να βρεθώ κι εγώ στο υψηλότερο επίπεδο, αγωνιστικά».

Aναφορικά, με την θέση που προτιμά: «Κλίνω στο «2», αλλά θα έλεγα καλύτερα «ασόδυο». Λογικά θα πάρω ακόμη 2-3 πόντους, θα φτάσω το 1.90», είπε χαριτολογώντας και πάντως, μέσα στην διάρκεια όλης της κουβέντας κι επικοινωνίας, δείχνοντας συνετός, συνειδητοποιημένος, συγκρατημένος και ώριμος για την ηλικία του.

Περήφανος πατέρας ο 46χρονος παλαίμαχος λίμπερο των Αρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή.

O γιος του Μπρουκς παίζει μπάσκετ (pics)