MENU

Ξεκίνησαν το τουρνουά με… βόμβα: ο καλύτερός τους παίκτης και ένας εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης, ο Ντράγκαν Μπέντερ, έχασε το Παγκόσμιο, λόγω της συμφωνίας του με την Adidas, την ώρα που η Κροατία έχει συνάψει συμφωνία με την Jordan. Τα πράγματα συνεχίστηκαν άσχημα με τον Άντε Ζίζιτς να τίθεται νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού. Κι όμως, η Κροατία αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, σήκωσε κεφάλι και έφτασε στον τελικό!

Με τον Ζούμπατς και τον αρχηγό, Αράποβιτς, να κάνουν μεγάλες εμφανίσεις, η ομάδα του Ναζόρ έκανε βήματα προόδου μέρα με την μέρα. Το αποκορύφωμα ήρθε κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης σε αυτές τις ηλικίες, Τούρκους. Η Κροατία με επιβλητική εμφάνιση και με το δίδυμο Ζούμπατς και Αράποβιτς να είναι ασταμάτητο (20 πόντους, 9 ριμπάουντ ο πρώτος και 25 πόντους, 15 ριμπάουντ ο δεύτερος) πήρε άνετη νίκη στον ημιτελικό επί της Τουρκίας (91-56).

Ο κορυφαίος στο σύστημα αξιολόγησης των φιναλίστ, Ίβιτσα Ζούμπατς, με 22.5 μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης (18,5 π., 7ρ. ανά ματς) μιλά στο SDNA και υπογραμμίζει με… παράπονο: «πιστέψαμε στους εαυτούς μας, ενώ κανένας άλλος δεν το έκανε».

 Μίλησέ μας για αυτή την τεράστια νίκη επί της Τουρκίας…

«Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, ενώ κανένας άλλος δεν το έκανε. Αυτό από μόνο του κάνει τις νίκες ακόμα μεγαλύτερες. Πήραμε την νίκη με μια μεγάλη διαφορά και νιώθω ότι παίξαμε καλύτερα από όσο θα μπορούσαμε! Θέλαμε μια εκδίκηση για όσα έγιναν πέρυσι στο Ευρωπαϊκό και την πήραμε».

 Παίξατε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά χωρίς τον Μπέντερ και τον Ζίζιτς. Πώς ήταν να αγωνίζεστε με αυτές τις απουσίες;

«Πράγματι, παίξαμε κόντρα σε όλους με αυτές τις απουσίες. Είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε μικρότερο ροτέισιον σε όλη τη διοργάνωση και λιγότερες λύσεις. Αλλά όπως και να ‘χει, εμείς πιστέψαμε στους εαυτούς μας και το όνειρο βγήκε αληθινό».

 Και τώρα είστε έτοιμοι για το χρυσό μετάλλιο;

«Ναι, σίγουρα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

 Πώς σου έχουν φανεί στα ματς που έχεις δει οι ΗΠΑ και η Ελλάδα;

«Δίχως αμφιβολία οι ΗΠΑ είναι το φαβορί της διοργάνωσης. Αλλά πιστεύω πως όλα μπορούν να συμβούν. Θα θέλαμε βέβαια στον τελικό να παίξουμε με την Ελλάδα, είναι λογικό. Θα το προτιμούσαμε… Και η Ελλάδα όμως διαθέτει καλή ομάδα και παίρνει επιπλέον ώθηση από τον κόσμο. Ο τελικός δεν θα ήταν εύκολος έτσι κι αλλιώς, με όποιον και αν παίζαμε».

 Τι έχεις να πεις για την ατμόσφαιρα στα «Δύο Αοράκια»;

«Είναι εκπληκτική! Ελπίζω να συνεχιστεί και την τελευταία μέρα του τουρνουά. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο».

 Με το χέρι στην καρδιά… Περίμενες ότι θα κάνεις τόσο καλές εμφανίσεις σε αυτό το τουρνουά;

«Μετά τον τραυματισμό του Ζίζιτς ολόκληρη η ομάδα περίμενε περισσότερα από εμένα σε σχέση με πριν. Κάνω ό,τι μπορώ, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και απ’ ότι φαίνεται βοηθάω και εγώ την ομάδα μου».

«Το όνειρο βγήκε αληθινό»