MENU

Ιστορικό σωματείο, ειδικότερα, εστιάζοντας, στο μπάσκετ, ο ΓΣ Λάρισας, είναι ξανά εδώ, μπαίνοντας μετά από εννιά χρόνια απουσίας, στον χάρτη. Οι Θεσσαλοί, που κέρδισαν για χρόνια, την συμπάθεια των φιλάθλων, με μπροστάρη τώρα της ιδέας, τον γνωστό μάνατζερ, Θάνο Κουκουράβα, επανέρχονται δυναμικά, κάνοντας ριστάρτ, μέσω της Β' Εθνικής, ουσιαστικά στην θέση του τοπικού Φοίνικα. Και μάλιστα, θα υπάρχουν και τα ντέρμπι με την ΑΕΛ στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Παίκτες, προπονητές, εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ γράφει κάποιος, για όσους πέρασαν από τον Γυμναστικό κι όχι μόνο ακούμπησαν, αλλά και άφησαν το στίγμα τους.

Με προπονητή πια, τον Βοσνιοκροάτη, Μάριο Πρίμορατς, άνθρωπο που γνώρισε για τα καλά εκείνη την «συμμορία» των αδίστακτων πρώην Γιουγκοσλάβων, με τον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς και τους υπόλοιπους, ο ΓΣΛ καλείται να ορθώσει ανάστημα. Γιάννης Παπαχρήστος, Δημήτρης Μπόγδανος (στην παρακάτω φωτό, με αντίπαλο τον Σπανούλη, σε αγώνα ΠΑΟ-ΓΣΛ πριν μία δεκαετία), Στέργιος Τσιαμπαλής και ο νεοφερμένος, Γιάννης Βαβάτσικος δηλώνουν παρόντες, από πλευράς παικτών, στο καινούριο ξεκίνημα. Από κοντά και ως ασίσταντ ο Χρήστος Ζαχαρέλλης, με την ομάδα να χρησιμοποιεί ως γήπεδο, της έδρα της Νεάπολης. Και το όνειρο να φτάνει ως την μεγάλη στην Α1 επιστροφή, σταδιακά.

Στην κεντρική φωτογραφία ξεχωρίζει ο Μέλβιν Τσίτουμ, από αγώνα κόντρα στο Παγκράτι, σε μία από τις προφανείς μάχες με τον Κώστα Παναγιωτόπουλο, τον Σάκη Τζαλαλή και άλλους. Ενδεικτικά, βέβαια, στην παρακάτω φωτογραφία, το Νο4, μάλλον θυμίζει σε πολλούς, κάποιον. Και είναι, όντως, ο Βασίλης Σπανούλης, όταν από τον Κεραυνό είχε μετακομίσει στον Γυμναστικό Λάρισας, προτού, δηλαδή, κατέβει στην Αθήνα.

Μορφές, όπως ο Στιβ Γιατζόγλου, κοουτσάρισαν, σε παλαιότερη εποχή, τον Γυμναστικό.

Μάρλον Μάξεϊ και Γιάννης Ιωαννίδης, αμφότεροι, υπήρξαν μέλη της οικογένειας του Γυμναστικού Λάρισας, αν και σε διαφορετικές περιόδους. Η φωτογραφία είναι από την σεζόν 1999-00, όταν ο Αμερικανός έπαιζε στην Βιλερμπάν και ο «ξανθός» προπονούσε τον Ολυμπιακό.

Αρης Ζώης, Δημήτρης Κουραμάς, Γιάννης Τζήμας, Νίκος Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιάννης Λάππας, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Θοδωρής Λιάκος, Κρις Χουγκάζ, Μιχάλης Σπηλιώτης, Γιωργής Μπουσβάρος, Κώστας Ζαρακότας, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Δημήτρης Λέκκας, Βάιος Μαϊμάνης, Νέστορας Κόμματος, Δημήτρης Δέσπος, Παναγιώτης Γκόλαντας, Κώστας Πιλαφίδης, Δημήτρης Σπανούλης... Και η καταμέτρηση συνεχίζεται, για όσους προσέφεραν στον Γυμναστικό, κατά καιρούς, ως παίκτες ή προπονητές. Και από Αμερικανούς, ο Τζερεμάια Μάσεϊ (φωτό κάτω), ο Μπρεντ Σκοτ, ο Ράιαν Λόρθριτζ, Σιντέιλ Θριτ, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ (Πορτορικανός), Τζέιμς Ντόναλτσον, Λορέντζο Κόλεμαν, Ρίτσαρντ Ντούμας και πάει λέγοντας. Οι περισσότεροι, φυσικά, δεν συνέπεσαν μεταξύ τους, ή ακόμη άλλοι βρέθηκαν στον Γυμναστικό σε χρόνια ένδοξα, επιπέδου Α1, αλλά μερικοί και στην Α2. Η ιστορία επιστρέφει, όπως διατυμπανίζουν, στον Γυμναστικό...

Αναβίωσε η ομάδα του Σπανούλη (pics)