MENU

Οι κανονισμοί του NCAA δεν επιτρέπουν στα τεχνικά επιτελεία των ομάδων να σχολιάζουν παίκτες οι οποίοι δεν βρίσκονται στα ρόστερ τους. Έτσι, οι άνθρωποι που μίλησαν στο sdna.gr προτίμησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. 

Πάντως, το τηλεφώνημα από την Ελλάδα φάνηκε να τους χαροποίησε, αφού τους έφερε στο μυαλό τον Ντόρσεϊ. Το Όρεγκον έχει «κλείσει» τον 19χρονο άσο, απόφοιτο του γυμνασίου Πασαντένα Μαρανάθα, και όλοι στην ομάδα... τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Για ποιο λόγο; 

«Είναι ένα ταλέντο που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Να βάλει την μπάλα μέσα στο καλάθι δυνατά, αλλά να ευστοχήσει και σε σουτ από μακρινή απόσταση. Αυτό αναφέρουν οι σκάουτέρ μας. Θεωρούμε πως βρίσκεται μέσα στους 30 καλύτερους 96άρηδες σε ολόκληρη την Αμερική!», ήταν τα πρώτα τους λόγια για να συμπληρώσουν στην συνέχεια: 

«Είμαστε ένα σοβαρό πανεπιστήμιο και η δουλειά που γίνεται τόσο με τα μαθήματα, όσο και με το μπάσκετ είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι το στοιχείο που έπεισε τον Ντόρσεϊ να έρθει σε εμάς. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως είχε προτάσεις σχεδόν από όλα τα υψηλής ποιότητας κολέγια των ΗΠΑ. Θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε! Οπότε καταλαβαίνετε πόσο χαρούμενοι είμαστε που επέλεξε εμάς». 

Τα διθυραμβικά σχόλια γύρω από τον νεαρό γκαρντ, που τις τελευταίες μέρες προπονείται με την Εθνική U19, μας έκαναν να ρωτήσουμε τους συνομιλητές μας αν ο Ντόρσεϊ θα έχει μελλοντική ευκαιρία να επιλεγεί στο draft του ΝΒΑ. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Σίγουρα, θα έχει την ευκαιρία του στο μέλλον. Σύντομα ή όχι, θα πάρει την ευκαιρία του. Το στυλ παιχνιδιού του και το ταλέντο του προορίζονται για το ΝΒΑ»! 

Πηγές του SDNA ανέφεραν πως το τεχνικό επιτελείο του Όρεγκον θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα για να δει από κοντά τον μελλοντικό του παίκτη, αλλά και τον Γιώργο Παπαγιάννη. «Ναι, θα έρθουμε και για τους δύο. Είμαστε χαρούμενοι που ο Ντόρσεϊ θα παίζει σε εμάς. Γεγονός είναι πως θέλουμε και τον Παπαγιάννη. Τον έχουμε δει, τον ξέρουμε, αλλά δεν έχουμε μιλήσει μαζί του. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Θα τον δούμε από κοντά όμως...».

«Ερχόμαστε για Παπαγιάννη και Ντόρσεϊ»!