MENU

Η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομικών κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην Γλυφάδα στον τελικό με την Λιθουανία. Για την διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, κάποιοι άνθρωποι δεν… κοιμήθηκαν καθόλου, προκειμένου να είναι όλα οργανωμένα στην εντέλεια. Ένας από αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Ζακεστίδης, ταμίας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, ο οποίος είναι και εν ενεργεία διαιτητής μπάσκετ. Στον ίδιο και στα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας.

- Κύριε Ζακεστίδη η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, συνδυάστηκε με την κατάκτηση του τίτλου από την ΕΛ.ΑΣ. Τι πρόσημο μπαίνει συνολικά στον απολογισμό;

«Το πρόσημο μόνο θετικό μπορεί να είναι μετά το πέρας της διοργάνωσης. Απόλυτη επιτυχία στο αγωνιστικό μέρος καθώς η ομάδα μας κατάφερε την τρίτη συνεχόμενη (2009, 2013, 2017) κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου και τέταρτη συνολικά στην ιστορία του θεσμού. Απόλυτη επιτυχία και στον οργανωτικό τομέα καθώς φιλοξενήσαμε περίπου 125 αστυνομικούς, αθλητές και επισήμους, και τους δώσαμε τη δυνατότητα να απολαύσουν όλα τα θετικά της πατρίδας μας. Αθλητισμό και πολιτισμό».

- Αναφορικά με το οργανωτικό κομμάτι, σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, είστε ικανοποιημένοι από αυτό που παρουσιάσαμε ως οικοδεσπότες και θα θέλατε να κάνετε ιδιαίτερη αναφορά;

«Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη διοργάνωση. Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έγιναν οι προεργασίες για την εξεύρεση των κατάλληλων πόρων ώστε να μην επιβαρύνουμε το ταμείο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και περικόψουμε δράσεις για τα μέλη μας.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και την κα Δούρου για την οικονομική της συνδρομή, καθώς και τις εταιρείες ΕΚΟ, ΟΠΑΠ, COCA COLA 3E, HELENVITA, EUBOS, PANOLYMPIA και ATHLOS.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρουμε την αρωγή του Δήμου Γλυφάδας με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία καθώς και την αρωγή της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ».

- Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή παράδοση επιτυχιών. Ποιο είναι το μυστικό και ποιοι οι δικοί σας στόχοι;

«Πράγματι, τα τελευταία χρόνια οι δράσεις και οι επιτυχίες της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος έχουν παρουσιάσει ραγδαία αύξηση και είναι αξιοσημείωτες. Βέβαια όλα αυτά έχουν γίνει με συγκεκριμένο προγραμματισμό και βήμα-βήμα καθώς το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο με μικρές αλλαγές είναι μαζί από το 2011.

Με μπροστάρη το πρώην Πρόεδρο κ. Δημήτρη Καστανιώτη καταφέραμε να εκλέξουμε τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Ρήγα Ουσταμπασίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών, USPE, το 2012. Εν συνεχεία φιλοξενήσαμε τη συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο αυτής το 2013. Γεγονότα που είχαν να συμβούν πολλά χρόνια, απόρροια αστυνομικής αθλητικής ανομβρίας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Εν συνεχεία επί προεδρίας του κ. Γιάννη Γρίμμα μπορέσαμε και ολοκληρώσαμε επιτυχημένα πολλές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το 2015 τον προκριματικό γύρο πετοσφαίρισης γυναικών με συμμετοχή τριών ομάδων, τον προκριματικό αγώνα χειροσφαίρισης ανδρών και τον προκριματικό γύρο πετοσφαίρισης ανδρών το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Έτσι χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την USPE γεγονός που μεταφράζεται στην ανάθεση του 8ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης και τη φιλοξενία επτά αποστολών ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης έχουμε να παρουσιάσουμε πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε πολλά αθλήματα καθώς και την εκπροσώπηση της χώρας σε Ευρωπαϊκές επιτροπές της USPE.

Μετάλλια έχουμε κατακτήσει επίσης στο Ποδόσφαιρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014, στην Πάλη, στην καλαθοσφαίριση γυναικών, στο ταε-κβον-ντο, στην άρση βαρών και στο τζούντο και είμαστε όλοι πολλοί περήφανοι για τους αστυνομικούς αθλητές μας.

Υπογραμμίζω πως όλες οι αποστολές που συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις έχουν σκοπό και στόχο την άξια εκπροσώπηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι ως αυτοσκοπό τη διάκριση.

Όπως καταλαβαίνεται μυστικό της επιτυχίας είναι η εργατικότητα, η μεθοδικότητα, η καλή συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του ΔΣ».

- Με δεδομένο πώς ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η πόλη που θα φιλοξενήσει το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, υπάρχει σα σκέψη να φιλοξενηθεί πάλι στην Ελλάδα;

«Στο τέλος του έτους η θητεία του υπάρχοντος ΔΣ λήγει και τα περίπου 6.000 μέλη μας θα κληθούν να αποφασίσουν την επιτυχία της παρούσας διοίκησης. Στο διάστημα άσκησης διοίκησης από το παρόν ΔΣ έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε ποιοτικά και ποσοτικά τον αριθμό των αθλημάτων στα οποία επιδίδονται οι συνάδερφοι αστυνομικοί.

Έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε κοινωνική δραστηριότητα για την οποία έχουμε τιμηθεί από την UNESCO και την Ολυμπιακή Επιτροπή.

Δεδομένου ότι όλα αυτά γίνονται στον ελεύθερο μας χρόνο χωρίς αμοιβή και σημειωτέον δίχως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, η ανάληψη ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι δύσκολη και απαιτητική. Ωστόσο η σπίθα για προσφορά στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στον ένστολο αθλητισμό είναι ενεργή και η ανάληψη διεθνών διοργανώσεων αποτελεί πρόκληση. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες για την ανάληψη και του 9ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του παρόντος ΔΣ καθώς όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία και ιδιαιτέρως τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Τζατζάκη καθώς ήταν καταλυτικός στο σχεδιασμό του οικονομικού πλάνου και τους κ.κ. Ρήγα Ουσταμπασίδη και Δημήτρη Αβανίδη καθώς συνετέλεσαν στην απόλυτη εφαρμογή του οργανωτικού προγραμματισμού.

Μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες μας καθώς οι ώρες εργασίας ήταν αμέτρητες και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την στήριξη του».

Ζακεστίδης: «Εργατικότητα, μεθοδικότητα και καλή συνεργασία»