MENU

Η Εθνική ομάδα, μετά το τέλος του Eurobasket, ετοιμάζεται να λάβει μέρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 με το δίδυμo Σκουρτόπουλου-Μίσσα να μένει στην τεχνική ηγεσία, με διαφορετικούς ρόλους. Ο Τάκης Τσαγκρώνης, μιλώντας στον «Sport24 Radio 103.3» τόνισε πως «παραμένει η τεχνική ηγεσία, γιατί πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην Εθνική Ομάδα».

Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των γηπέδων που θα γίνουν οι εντός έδρας αγώνες για τα προκριματικά σε άνδρες και γυναίκες, δήλωσε: «Κάτι που ζητάνε οι Έλληνες φίλαθλοι είναι να δουν από κοντά στην Εθνική. Ξεκινάμε από το Ηράκλειο και τα "Δύο Αοράκια" -που πληροί όλους τους όρους και προϋποθέσεις- και μπορούμε να έχουμε καλό αγώνα από πλευράς προσέλευσης φιλάθλων. Η Κρήτη έχει φιλοξενήσει με επιτυχία πανευρωπαϊκές διοργανώσει» ήταν το αρχικό του σχόλιο και πρόσθεσε για τις γυναίκες:

«Είχαμε δώσει μία υπόσχεση, την οποία και τηρούμε. Εκεί θα αγωνιστεί η Εθνική Γυναικών. Υπάρχει εκεί καινούριο γήπεδο που πληροί τους όρους. Το γυναικείο μπάσκετ έχει έρεισμα εκεί και πιστεύω ότι θα έχουμε την συνδρομή των φιλάθλων για να στεφθεί με επιτυχία. Πρέπει να αλλάξουν τους πίνακες για να δώσουν κίνητρα στις ομάδες που έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν αγώνες και θέλουν να φιλοξενήσουν την εθνική. Να έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να τηρούνται οι καινούριοι πίνακες».

Παράλληλα, ο Τσαγκρώνης απάντησε και σε ερώτηση για το γεγονός πως ανακοινώθηκε από σήμερα (18/9) το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου: «Δε νομίζετε ότι ήταν καιρός πλέον, να γίνει αυτό; Προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα, είναι καλύτερο για τις ομάδες να ξέρουν που θα γίνει ο τελικός. Οι ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να δημιουργήσουν κανένα θέμα πλέον, γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρων που θα γίνει ο τελικός. Για αυτό την ανακοινώσαμε σήμερα, που το Κύπελλο είναι σε αρχική φάση για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Είναι το πιο σωστό. Το θέμα είναι ότι στην Κρήτη είναι λίγο δύσκολο να μετακινηθούν οι οπαδοί. Αυτά είναι θέματα της Αστυνομίας και του Υπουργείου που μπορούν να αντιμετωπίσουν το οτιδήποτε».

Τσαγκρώνης: «Παραμένουν Σκουρτόπουλος-Μίσσας, για να υπάρχει συνέχεια στην Εθνική»