MENU

Στη συνέντευξη Τύπου του «Antetokounbros» της Αθήνας ο «Greek Freak» τόνισε: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά από την εθνική που ήρθαν και να ευχαριστήσω τους φίλους μου που ήρθαν και άφησαν ότι έκαναν. Ευχαριστώ και τον κόσμο που ήρθε, ελπίζω να διασκεδάσει. Όλοι μαζί εγώ και ο Θανάσης είμαστε όλοι αδέρφια και έτσι μεγαλώσαμε. Ρωτάει ο κόσμος γιατί είμαστε έτσι, εμείς έτσι μεγαλώσαμε. Είναι και ο Κώστας εδώ και θα το δείξουμε αυτό. Ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια ανεπίσημα αυτή τη διοργάνωση στα Σεπόλια και όσο περνούσε καιρός έγινε πιο επίσημο.

Είναι μεγάλη ευθυνή για εμένα και τον Θανάση, είναι πολλά παιδιά και πιστεύω μέσα από αυτό να περάσουμε το μήνυμα μας, όμως είναι μεγάλη εύθυνη θέλουμε να είμαστε το σωστό παράδειγμα και αυτό το κάνουμε μέσα από την δουλειά. Έτσι είχα μάθει από μικρό παιδί να δουλεύω και όλο αυτό είναι δουλειά. Δεν είναι τώρα. Η δουλειά ξεκίνησε όταν ήμασταν μικροί. Εύχομαι σήμερα να έχουμε περισσότερο κόσμο και να δούμε , παιδιά και οικογένειες, μια όμορφη εικόνα».

Για το 2006 και την νίκη επί των Αμερικανών: «Τότε είχαμε πωρωθεί με τον "Σόφο" κλπ και τότε δεν ήξερα να θα παίξω μπάσκετ, αλλά έλεγα ότι εγώ θα κερδίσω ξανά την Αμερική. Τελευταία φορά που έχασε η Αμερική ήταν από την Ελλάδα».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε: «Το όραμα μας είναι ότι όλοι είμαστε μαζί, ανεξάρτητα το πού παίζεις, Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό, Ευρωλίγκα - ΝΒΑ, μεγάλος - μικρός δεν έχει σημασία, όλοι εδώ ήρθαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες και όλους όσους μας έχουν βοηθήσει στη ζωή μας, εύχομαι να το απολαύσουν.

Θέλουμε να δείξουμε πως εδώ στην Ελλάδα περνάμε καλά. Θα δούνε ένα event και θα πουν μακάρι να ήμουν κι εγώ εκεί. Όταν ήμασταν μικροί λέγαμε Διαμαντίδης - Θοδωρής, και μετά Κέβιν Ντουράντ - Λεμπρόν».

Για το 2006 είπε: «Όλοι το χαρήκαμε και εγώ το έχω τρίψει το 2006 στη μούρη συμπαίκτη μου στη Νέα Υόρκη».

Ο Κάιλ Χάινς, μια από τις… μεταγραφές των Αντετοκούνμπο είπε: «Ευχαριστώ για την πρόκληση, είναι σημαντικό για μένα που είμαι εδώ είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουν τα παιδιά. Είναι τιμή για μένα και ευκαιρία να είμαι εδώ και να στείλω το μήνυμα. Θα παίξω με παίκτες θρύλους που τους σέβομαι πολύ».

Ο Γκιόργκι Σερμαντινι ανέφερε: «Να παίξω με αυτούς με παλιούς συμπαίκτες, είμαι τυχερός που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, προσπαθώ να δείξω σε όλους το πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ και είναι σημαντικό να κάνουμε τα παιδιά να έρθουν και να παίξουν μπάσκετ».

Ο Δημήτρης Διαμαντιδης από την πλευρά του τόνισε: «Εύχομαι ο κόσμος να περάσει όμορφα, όπως και οι παίκτες που δεν ήταν στη Θεσσαλονίκη, ότι ζήσαμε εκεί ήταν όμορφο και πρωτόγνωρο. Είδαμε παιδιά γονείς το ευχαριστηθήκαμε και εύχομαι το ίδιο να συμβεί και στο ΟΑΚΑ».

Ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, ευχαριστώ όλους όσους είναι εδώ, δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει, να έρθει ο κόσμος εδώ και να περάσουμε όλοι όμορφα».

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Μικροί λέγαμε Διαμαντίδης - Παπαλουκάς και μετά Ντουράντ - Λεμπρόν»