MENU

Η μεταγραφή του στους νταμπλούχους Ελλάδας στα τέλη του Γενάρη γέμισε τους φίλους των «πρασίνων» με αισιοδοξία. Στο πρόσωπο του Λαουάλ οι περισσότεροι έβλεπαν έναν παίκτη που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην επίθεση και «ανάσες» στον Μπατίστα, έναν αθλητή που θα βοηθούσε την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ανέβει επίπεδο. 

Ωστόσο, δύο μήνες μετά, ο αθλητικός σέντερ δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά του στο «τριφύλλι». Για την ακρίβεια, ο Λαουάλ έχει πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα (μ.ό. 11λ., 5,2π., 2ρ.) και άλλες τόσες στην Euroleague (μ.ό. 4λ., 2,4π., 1,2ρ.) με τον Μαυροβούνιο κόουτς να μην τον χρησιμοποιεί καθόλου στο ματς-φωτιά με την Άλμπα Βερολίνου. 

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα ήμουν εθουσιασμένος. Ακόμα είμαι! Νιώθω πολύ όμορφα Θα είμαι έτοιμος όποτε έρθει η ευκαιρία μου. Όταν μου ζητηθεί να μπω και να παίξω για αρκετή ώρα θα το κάνω. Αυτό δεν έγινε στο ματς με την Άλμπα, έτσι έχουν τα πράγματα, όμως θα είμαι έτοιμος μόλις με χρειαστούν», δήλωσε στο sdna.gr επί του θέματος ο ίδιος και σπεύσαμε να τον ρωτήσουμε αν είναι έτοιμος τώρα. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Ναι, ναι, εννοείται!».

Στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο 27χρονος άσος έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Πώς το αντιμετωπίζει ο ίδιος όλο αυτό; «Θα είναι τιμή μου να πάρω το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και να πανηγυρίσω την πρώτη μου κούπα με την "πράσινη" φανέλα. Θα είναι ευλογία από τον Θεό», λέει και υπογραμμίζει πως το ματς με τη γερμανική ομάδα για την Euroleague αποτελεί παρελθόν: «Το παιχνίδι με την Άλμπα αποτελεί παρελθόν. Στο μυαλό μας είναι μόνο η Κυριακή». 

Ακόμα, ο Λαουάλ αναφέρθηκε στα πρόσφατα αποτελέσματα των «πρασίνων», αλλά και την ορατή ψυχολογική ανάκαμψη στις τάξεις της ομάδας που θα έφερνε ένας τίτλος. «Πρέπει να κάνουμε τη διαφορά από εδώ και πέρα. Οφείλουμε να παλέψουμε... Αυτό είναι που πρέπει να επιδιώξουμε: να παλέψουμε! Η αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό προσπαθούμε. Αλλά θα το κάνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό. Αν κατακτήσουμε το Κύπελλο θα πάρουμε ενέργεια και ώθηση».

Μιλώντας για ενέργεια, ο Αμερικανός παίκτης έκανε ξεχωριστή μνεία στη δύναμη που παίρνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του από το κοινό της ομάδας. «Ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας όπως πάντα στο ματς με την Άλμπα, παρά το γεγονός ότι χάσαμε. Έτσι πρέπει να γίνει και στην αναμέτρηση με την Πάτρα. Το κοινό μας δίνει δύναμη».

Τέλος, ο Λαουάλ προσπάθησε να... προβλέψει την επόμενη μέρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού την τρέχουσα σεζόν και είπε: «Θέλουμε πολύ το Κύπελλο. Στη συνέχεια πρέπει να κερδίσουμε στο Βελιγράδι. Θα είναι δύσκολα, δύο ματς τελικοί. Αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλους και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπούμε στα πλέι οφ και να πάρουμε την πρώτη κούπα της σεζόν». 

Λαουάλ: «Ευλογία να πάρω κούπα με τον ΠΑΟ»!