MENU

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έπειτα από συναρπαστικό παιχνίδι νίκησε με 46-42 την Αναγέννηση ΝΡ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. «Ενας τελικός είναι διαφορετικός από τα άλλα παιχνίδια. Περιμέναμε πως το παιχνίδι θα είνα κλειστό. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι θα βρεθούμε σε τόσο κακή ημέρα. Σε έναν τελικό ευνοείται το αουτσάιντερ και σίγουρα επηρεαστήκαμε από το άγχος του φαβορί», δήλωσε η προπονήτρια του Ελληνικού στο SDNA. 

To Ελληνικό  προς το φινάλε της δεύτερης περιόδου βρέθηκε στο -9 (13-22, 17'), αλλά η προπονήτρια του τόνισε πως «δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αλλά δεν φοβήθηκα. Προβληματίστηκα, όμως, από την εικόνα της ομάδας», ενώ ανέφερε επίσης πως «οι αθλήτριες μας αποκτούν χαρακτήρα νικητριών. Δεν ήμασταν σε καλή ημέρα τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, αλλά καταφέραμε και πήραμε το Κύπελλο». 

Επίσης, Ελένη Καπογιάννη δεν παρέλειψε να συγχαρεί «την ομάδα της Αναγέννησης ΝΡ για την προσπάθειά της», αλλά και να αφιερώσει την επιτυχία του Ελληνικού «στις παίκτριες μου, στη διοίκηση και στον κ. Λεριώτη». 

Το τέλος της περσινής σεζόν βρήκε την ομάδα των νοτίων προαστίων να έχει κατακτήσει το νταμπλ, ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζει και φέτος. Αραγε το Ελληνικό δημιουργεί τη δική του «αυτοκρατορία» στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ; «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί  γενικότερα αλλά και στο μπάσκετ. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η ομάδα μας χτίζει τον χαρακτήρα και το μέταλλό της και πάνω σε αυτό δουλεύουμε». 

Η προπονήτρια του Ελληνικού, όμως, ξεχωρίζει κάποια από τις επιτυχίες της ομάδας της; «Κάθε τρόπαιο είναι ξεχωριστό κι έχει την δική του ιστορία», είπε η Ελένη Καπογιάννη και στη συνέχεια τόνισε πως «η κατάκτηση του Κυπέλλου θα μας βάλει στον σωστό δρόμο για να δουλέψουμε ενόψει των πλέι οφ». 

Καπογιάννη: «Κάθε τρόπαιο είναι ξεχωριστό»