MENU

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο «αιώνιων» αντιπάλων ήταν γνωστή και επιβεβαιώθηκε στο παρκέ του «Παύλος Γιαννακόπουλος». Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που αγωνίστηκε με τις νεανίδες και επιβλήθηκε των «πράσινων» με 79-33, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην φετινή Α1 Γυναικών.

Η αναμέτρηση δεν χρήζει μεγάλης ανάλυσης, καθώς η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έδειξε την ποιοτική της υπεροχή και έφτασε σε μία εύκολη νίκη, απέναντι στον νεανικό Παναθηναϊκό. Σε ότι έχει να κάνει με την διακύμανση του παιχνιδιού, η πρώτη περίοδος κύλησε σε... χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να έχει πάντως το πάνω χέρι και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν πάντως διψήφια διαφορά (19-9) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 11-0 από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Έτσι, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 30-9 στο 16ο λεπτό, και επέβαλλε την κυριαρχία του, με το ημίχρονο να κλέινει στο 38-15 υπέρ των ανώτερων «ερυθρόλευκων».

Οι βάσεις για μία εύκολη επικράτηση είχαν μπει από τους φιλοξενουμένους, με την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη να ανεβάζει ωστόσο ακόμα περισσότερο τις... στροφές της στο δεύτερο μέρος. Με όπλο την μεγάλη ποιοτική του υπεροχή και επιμέρους σκορ 24-4, ο Ολυμπιακός εκτόξευσε την διαφορά πάνω από τους 40 πόντους και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +43 (62-19).

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά, με τις δύο ομάδες να περιμένουν απλά την λήξη του παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα είχε κριθεί και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με το τελικό 79-33, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην φετινή Α1 Γυναικών.

Δεκάλεπτα: 9-19, 15-38, 19-62, 33-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης): Κασδάγλη 6, Τσινέκε 13, Ακρίβου, Τσέτα 2, Κοίλια Π., Κοίλια Ν., Μπρούλια, Γκαγκανάτσου, Νούλα, Κακαρά, Εζέτσα 12, Κακούρη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Μάζιτς 14, Σταμάτη 8, Σπυριδοπούλου 6, Κοσμά, Μπαλτά, Νικολοπούλου 7, Χαλιβέρα 3, Σωτηρίου 8, Καλτσίδου 17, Άντερσον 10, Μακόλι 6

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 33-79