MENU

Ήταν 68 χρονών ο Χόρχε όταν παντρεύτηκε την χήρα που του προξένεψε η μάνα του. Όσο κράτησε ο γάμος του, τρία χρόνια, ούτε μια νύχτα δεν κοιμήθηκε με την σύζυγό του. Τον διαζύγιο ήταν επόμενο.

Η μάνα του πολύ μεγάλου συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες πέθανε στα 99 της κι αυτός αφήνει το Μπουένος Άιρες στα 78 του και αρχίζει τα ταξίδια στην Ευρώπη. Τον συνοδεύει η ιαπωνικής και γερμανικής καταγωγής δεσποινίς Μαρία Κοδάμα, την οποία παντρεύτηκε λίγο πριν πεθάνει στα 87 του. Η κυρία Μπόρχες έγινε η ιδιοκτήτρια των συγγραφικών δικαιωμάτων του συζύγου της και κέρδιζε εκατομμύρια, ό, τι κι αν έλεγαν, και έλεγαν σε βάρος της ένα σωρό πράματα, άλλοι συγγραφείς και εκδοτικοί οίκοι.

Αργεντινός ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, γεννήθηκε σα σήμερα στις 24 Αυγούστου, το 1899. Δικαιολογημένα θεωρείται οικουμενικός. Μορφή της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. Ήταν υπάλληλος της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Μπουένος Άιρες, δημόσιος υπάλληλος, και με την άνοδο του Χουάν Περόν τον απέλυσαν, μάλλον τον τοποθέτησαν επιθεωρητή πουλερικών στη δημοτική αγορά της πόλης. Πριν ακόμα γίνει γνωστός παγκόσμια.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ της στρογγυλής τραπέζης, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δυο λευκοί γάμοι του τυφλού συγγραφέα!