MENU

Ο Αντόνιο και η Σόνια είδαν την ταινία, είπαν τα νέα της ημέρας και αποκοιμήθηκαν. Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου, η Σόνια θα ακούσει τον Αντόνιο να σπαρταράει. Στην αρχή νομίζει ότι ροχαλίζει, αλλά σύντομα θα καταλάβει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Σηκώθηκε και άναψε το φως. Του μίλησε. Καμία αντίδραση. Πήγε μέχρι την κουζίνα του σπιτιού τους και γέμισε ένα ποτήρι με νερό. Ο Αντόνιο ανέπνεε με δυσκολία.

Η Σόνια ψάχνει το κινητό της τηλέφωνο. Έχει αποθηκευμένες μόνο τέσσερις επαφές. Είναι σε ξένη χώρα. Εκείνη μιλάει αγγλικά και μπορεί να συνεννοηθεί σε μια ώρα ανάγκης. Προσπαθεί να καλέσει τον Γκάστον Κάσας, συμπαίκτη του άνδρα της στη Λάρισα. Δεν τα καταφέρνει. Θα πάρει τελικά τηλέφωνο ένα μέλος της διοίκησης της ΑΕΛ. Του ζητά να καλέσει ασθενοφόρο. Κάτι δεν πηγαίνει καλά... Καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις θα αφήσει την τελευταία πνοή του. Η ραγισμένη καρδιά του τον έχει προδώσει…

Η Σόνια έκανε προσπάθεια να μπει στο ασθενοφόρο, αλλά δεν της το επέτρεψαν. Φτάνει στο νοσοκομείο λίγα λεπτά μετά το ασθενοφόρο. Προσπαθεί να μιλήσει με μια νοσοκόμα, αυτή της λέει να καθίσει στην αίθουσα αναμονής και θα την ενημερώσουν. Κοιτάζει το τηλέφωνό της, τις τέσσερις επαφές. Δεν μπορεί να περιμένει. Ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο, ξέρει ότι εκεί μετέφεραν τον Αντόνιο. Προσπερνά ένα ένα τα δωμάτια. Κοντοστέκεται έξω από ένα. Η διαίσθησή της δεν κάνει λάθος. Μπαίνει μέσα. Ένα κρεβάτι, ένα ανθρώπινο σώμα καλυμμένο από ένα λευκό σεντόνι. «Λυπόμαστε για την απώλειά σας» θα της πει ένας γιατρός.

Η ώρα ήταν πια τέσσερις το πρωί. Η Σόνια μπαίνει στο ασανσέρ, φεύγει τρέχοντας από το νοσοκομείο. Ένιωθε πως η ζωή της είχε τελειώσει. Έπρεπε να γυρίσει στο σπίτι, η Μιράντα κοιμόταν. Κι αν ξυπνούσε; Δημοσιογράφοι έχουν ήδη μαζευτεί απέξω. Το κακό μαντάτο διαδόθηκε αμέσως στην πόλη της Λάρισας. Η ομάδα ειδοποίησε ειδικό ψυχολόγο για να μιλήσει με τη Σόνια.

Η Μιράντα ξύπνησε μερικές ώρες αργότερα. Κατέβηκε από το κρεβατάκι της και πήγε στο δωμάτιο των γονιών της.. Είδε τη μαμά της να κλαίει. Στα χέρια της κρατούσε τα ρούχα του μπαμπά. «Ο μπαμπάς θα μας βλέπει από τον ουρανό. Θα είναι στον παράδεισο και από εκεί θα θέλει να μας βλέπει χαρούμενες» θα της πει η Σόνια. «Και τι θα τρώει στον παράδεισο ο μπαμπάς; Και θα τον αφήνουν να λέει κακές λέξεις;» θα ρωτήσει η τετράχρονη Μιράντα. «Ο Θεός δεν θα έχει πρόβλημα και δεν θα είναι εκνευρισμένος με τον μπαμπά» θα την καθησυχάσει η Σόνια.

«Έπασχε από δυσπλασία στην καρδιά και οι εξειδικευμένοι καρδιολόγοι μας είπαν στον παίκτη ότι το πρόβλημα το είχε εκ γενετής και ότι εμφάνιζε μυοκαρδιοπάθεια» θα πει μετά τον θάνατο ο γιατρός της Άνκαρασπορ,

Μία ημέρα μετά, ο αδερφός του, Άλντο, εξομολογήθηκε πως η οικογένεια γνώριζε το πρόβλημά του, αλλά δεν πίστευε ότι θα ήταν μοιραίο. «Μας είχαν προειδοποιήσει για την κατάστασή του αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν ένα πρόβλημα ήσσονος σημασία, κάτι φυσιολογικό».

«Μπορεί να μας άφησε σωματικά, αλλά είναι πάντα στην καρδιά μας. Ήταν πολύ καλός γιος, υπόδειγμα πατέρα. Έχουμε έναν άγγελο να μας προστατεύει από ψηλά» ήταν τα λίγα λόγια που κατάφερε να ψελλίσει η μητέρα του, Λετίσια, στη νεκρώσιμη ακολουθία μπροστά σε 35.000 ανθρώπους στο γήπεδο της Μοντερέι.

Ο ποδοσφαιριστής Αντόνιο Ντε Νίγκρις γεννήθηκε στο Μοντερέι του Μεξικού την Πρωταπριλιά του 1978. «Έφυγε» για να πάει... ψηλά στον ουρανό στις 16 Νοεμβρίου 2009.

Η ημέρα που «έσβησε» ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις (pics, vids)