MENU

Ήταν τέτοια μέρα πριν 28 χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της πρώτης νοκ άουτ αναμέτρησης της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ουέφα.

Οι πράσινοι έθεσαν από το πρώτο παιχνίδι βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση, στοιχειώνοντας τους «μπιανκονέρι» με την κατάρα που επρόκειτο να τους ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, κάθε φορά που θα έβλεπαν εμπρός τους... τριφύλλι.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχος μόλις στο 7’, χάριν στον άπιαστο κεραυνό του Δημήτρη Σαραβάκου, ενώ 8’ αργότερα ο Χρήστος Δημόπουλος απώλεσε μοναδική ευκαιρία για το διπλασιασμό του σκορ, εντούτοις η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι του Τακόνι.

Κατά τα λοιπά ο Ρότσα αποχώρησε τραυματίας στο 10’, κατόπιν σκληρού μαρκαρίσματος του Μάουρο, που γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, ενώ ο Παναθηναϊκός έλεγξε τη ροή της αναμέτρησης παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Μια πρόκριση που επρόκειτο να σφραγιστεί λίγες εβδομάδες αργότερα, με την πιο γλυκιά ήττα με 3-2 στο Τορίνο να δίνει στο «τριφύλλι» το εισιτήριο για την τρίτη φάση της διοργάνωσης, γράφοντας μια ακόμη χρυσή σελίδα στη μακρά ευρωπαϊκή τους ιστορία.

Παναθηναϊκός (Δανιήλ): Μήνου, Βασιλείου, Χατζηαθανασίου, Καλιτζάκης, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Δημόπουλος Χ., Ρότσα (10' λ.τ. Γεωργακόπουλος, 66' Μπατσινίλας), Βλάχος.

Γιουβέντους (Μαρκέζι): Τακόνι, Φαβέρο, Καμπρίνι (76' Μπρούνο), Μπονίνι, Μπριο, Τριτσέλα, Μάουρο, Μαγκρίν (84' Αλέσιο), Ρας, Ντε Αγκοστίνι, Λάουντρο

Όταν ο Σαραβάκος κεραυνοβόλησε την Γιουβέντους! (vid)