MENU

Ήταν 15 Μαΐου του 2005 όταν ο Άρης έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία σε μια χρονιά με πολλά οικονομικά προβλήματα και που το καλοκαίρι είχε υπαχθεί στο άρθρο 44, λόγω των χρεών του στο Δημόσιο.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονταν 3 αγωνιστικές πριν από το τέλος σε απόσταση 2 βαθμών από τον Απόλλων Καλαμαριάς και τη 13η θέση που σήμαινει παραμονή. Αντίπαλος ήταν ο Ηρακλής του Σάββα Κωφίδη που ήταν από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα εκείνη την εποχή και πάλευε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και ήταν σαφώς πολύ καλύτερη ομάδα συγκριτικά με τον Άρη.

Ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά το «Κλ. Βικελίδης» και πολλοί πίστευαν ότι μόνο η καυτή έδρα αρκούσε για να πάρει τη νίκη ο Άρης. Αποδείχθηκε όμως ότι μπάλα δεν παίζουν οι οπαδοί, εκτός κι αν εκείνοι αποφασίσουν να μπουν μέσα.

Ο «Γηραιός» στο 33' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 με σκόρερ τους Ιωάννου και Φορτούζι και τότε έγινε το πρώτο «ντου» από τους φίλους του Άρη. Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά, αλλά ο Θανάσης Μπριάκος αποφάσισε μετά από λίγο την επανέναρξή του. Στο 41' ο Κουεμάχα μείωσε με κεφαλιά σε 2-1 και τότε ξαναμπήκαν οπαδοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τάσος Κατσιαμπής δέχθηκε κουτουλιά ενώ στο «Ιπποκράτειο» μεταφέρθηκε και ο Αμπάρης λόγω τραυματισμού του στο ζυγωματικό στη φάση του γκολ.

Στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής Θανάσης Μπριάκος αναφέρει λεπτομερώς όλα τα χρονικά σημεία διακοπών του αγώνα λόγω της εισβολής των οπαδών του Αρη στον αγωνιστικό χώρο, αναφέρει τη ρίψη καπνογόνων και πλαστικών μπουκαλιών από τους οπαδούς των γηπεδούχων, σημειώνει ωστόσο ότι η αστυνομική δύναμη στο γήπεδο δεν στάθηκε ικανή να επιβάλει την τάξη.

Κι όμως τότε ο Άρης έκανε ένσταση ότι κακώς διέκοπη το ματς, αλλά φυσικά η κίνησή του έπεσε στο κενό. Αξίζει να σημειωθεί ο Άρης εκτός από τον μηδενισμό του και τον υποβιβασμό, την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε για 9 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας, Νάιντος, Αμπελάς, Νεμπεγλέρας, Μουράφσκι, Σανχούρχο, Μπενίσκος, Κουεμάχα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσερ, Σεγκιρί, Κατσαμπής, Στεφανής, Πουρσανίδης (20` Ιωάννου), Κέιτα, Λαγός, Επαλέ, Παπαποστόλου, Φορτούζι.

«Ντου» στη Β' εθνική! (pics+vids)