MENU

Στην εφηβεία της για την εποχή της ήταν το «αγοροκόριτσο». Γυμνασμένη, λάτρις της κολύμβησης, αντισεξουαλική, φόρεσε για πρώτη φορά αντρικά ρούχα στα 20 της, δεν τα ξαναέβγαλε κι έκανε μόδα το παντελόνι στις γυναίκες. Με τον άνδρα της ζωής της ήταν 30 χρόνια ενώ παράλληλα η αμφισεξουαλική Κάθριν Χέπμπορν, τούτο το θηρίο του σινεμά και του θεάτρου, διατηρούσε παράλληλα σχέσεις με τρεις γυναίκες.

Η Μέρυλ Στρηπ, η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός του Χόλυγουντ, έχει το ρεκόρ με τις περισσότερες υποψηφιότητες Όσκαρ, στη σούμα 18. Η επίσης Αμερικανίδα Katherine Houghton Hepburn το ρεκόρ συγκομιδής Όσκαρ, τέσσερα συνολικά. Όταν πέθανε το 2003 στα 96 της χρόνια, τα φώτα χαμήλωσαν σ' όλα τα θέατρα του Μπροντγουαίη για μια ώρα, ελάχιστος φόρος τιμής σε μια μεγάλη.

Πάσχουμε, ρε, από μεγάλους. Έχουμε ανάγκη από μεγάλους. Γιατί μόνον μ' αυτούς μεγαλώνουμε. Και το πιο μεγάλο μάθημα του Μεγάλου είναι που με τη ζωή του, την προσωπική ζωή του, όχι την τέχνη του, όχι το ταλέντο του, σου λέει κατάμουτρα την πιο μεγάλη Αλήθεια: Μην ασχολείσαι μαζύ μου αν πηδάω, αν πηδιέμαι, αν αρέσω τούτο και το άλλο, αν είμαι της πλάκας, αλκοολικός, τζογαδόρος, πόρνος, σχιζοφρενής, καριόλης, δουλοπρεπής, ό, τι.

Από μάνα φεμινίστρια και πατέρα ουρολόγο η Κάθριν Χέπμπορν γεννήθηκε σα σήμερα, 12 Μαϊου, το 1907 και πήρε πτυχία Ιστορίας και Φιλοσοφίας στα 21 της, τότε που πρωτοβγήκε στο θέατρο, σ' ένα μικρό ρόλο. Σ' όλη τη διαδρομή της, στη σκηνή και στο πανί, είχε προβλήματα επικοινωνίας και συνεργασίας επειδή ήταν Η ξερόκεφαλη, με εκρήξεις θυμού που έγραψαν Ιστορία.

Κυκλοφορούσε αμακιγιάριστη, με αντρικά κοστούμια, δεν υπέγραφε αυτόγραφα σε θαυμαστές, δεν γύρισε ποτέ σκηνή ημίγυμνη, και δεν μπορείς να πεις ότι έκρυβε τη σεξουαλική της ταυτότητα. Απλά δεν τροφοδοτούσε το κουτσομπολιό. Πιθανόν, παίζει κι αυτό το σενάριο, η Χέπμπορν να ήταν ασεξουαλική, αυτό που να την ενδιέφερε με τις μόνιμες και περιστασιακές σχέσεις της, με γυναίκες αλλά και άντρες, να ήταν η παρέα, όχι απαραίτητα το σεξ.

Στα 35 της γνωρίστηκε με τον παντρεμένο Σπένσερ Τραίησυ, όταν γύριζαν μαζύ μια ταινία κι έγιναν ζευγάρι, το πιο διάσημο στο Χόλυγουντ, αλλά ζούσαν χωριστά. Από σεβασμό στην οικογενειά του δεν πήγε στην κηδεία του Σπένσερ Τραίησυ, με τον οποίον πρωταγωνίστησαν μαζύ σε 9 ταινίες. Ο Τραίησυ, που ποτέ δεν χώρισε την σύζυγό του, είχε ελάχιστες, όχι περισσότερες από 3-4 σχέσεις με άνδρες.

Η έλλειψη θηλυκότητας και η επιθετικότητά της της στέρησαν το ρόλο της Σκάρλετ Ο' Χάρα στο «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Στα παπάρια της. Τίποτα δεν την εμπόδισε να ήταν αυτό που ήταν. Να γίνει αυτό που έγινε. Απεκάλυψε για πρώτη φορά το πότε γεννήθηκε όταν αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία της και τα είπε όλα. Me: Stories of my Life.Τα ματόκλαδά σου λάμπουν, γράφει για Βαμβακάρη, ο apodytiriakias.gr

Χαμήλωσαν τα φώτα για πάρτη της!