MENU

Ο άθλος της ομάδας του Στέφαν Μπόμπεκ με το αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 1963-64 κρατάει μέχρι και σήμερα, καθώς κανείς άλλος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στο φινάλε της σεζόν τον τίτλο στην Ελλάδα δίχως να γνωρίσει την ήττα στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Πριν από 53 χρόνια σαν σήμερα (24/5) ο Παναθηναϊκός έγραφε ιστορία! Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, όμως είχε την ευκαιρία να κάνει πανηγυρική φιέστα μέσα στο Καραϊσκάκη και να πανηγυρίσει τον αήττητο τίτλο μέσα στο σπίτι του «αιώνιου» αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έχασε, αλλά πήρε και τη νίκη με 0-1! Σκόρερ ήταν ο Βαγγέλης Πανάκης, όταν με κεφαλιά στο 54΄ έστειλε την μπάλα στα «ερυθρόλευκα» δίχτυα χαρίζοντας έτσι τη νίκη στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός τελείωσε εκείνο το πρωτάθλημα με 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και καμία ήττα και στο φινάλε έκανε τον γύρο του θριάμβου στο φαληρικό γήπεδο, αφιερώνοντας τον τίτλο στον ιδρυτή της ομάδας Γιώργο Καλαφάτη ο οποίος τον Φλεβάρη εκείνης της χρονιάς έφυγε από τη ζωή.

Μάλιστα, από εκείνη την ημέρα χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία με τον εμβληματικό Ζαχαρία Πιτυχούτη να κρατάει την σημαία του Παναθηναϊκού μέσα στο Καραϊσκάκη, κάνοντας τον γύρο του θριάμβου!

Τα Μέσα της εποχής έγραφαν τότε: «Ο Γίγας Παναθηναϊκός, αήττητος και τροπαιούχος. Δάμασε και τον Ολυμπιακό 1-0 μέσα στο φλογισμένο καμίνι του Φαλήρου». Συγκεκριμένα η Αθλητική Ηχώ της εποχής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός επέτυχε χθες τον μεγάλον άθλον. Να τερματίσει το πρωτάθλημα Ελλάδος αήττητος και φυσικά να κατακτήση τούτο με ρεκόρ βαθμών και με μεγάλην διαφορά από τον δεύτερον, τον χθεσινόν μεγάλον αντίπαλον του, Ολυμπιακόν. Ασφαλώς κατά παρόμοιον πανηγυρικόν τρόπον ουδεμία ομάς κατέκτησε πρωτάθλημα και είναι λίαν πιθανόν ότι ουδεμία θα το επιτύχη εις το μέλλον».

Η ομάδα του Παναθηναϊκού

Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Βόμβας, Καμάρας, Ανδρέου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ. Θεοφάνης, Τουμπέλης, Μπενάρδος, Σπετσαρίας, Φυλακούρης, Παπουτσάκης, Καραγιάννης, Πανάκης, Κομιανίδης, Μακρής, Δρακότας, Βασιλάκης, Ρεμούνδος, Κοζαδινός. Λάρδας, Μουσούλης

Παναθηναϊκός: Πανηγύρισε το αήττητο μέσα στο Καραϊσκάκη! (pics, vid)