MENU

Ηταν 14 Μαρτίου του 2010. Η Super League βρισκόταν στην 26η αγωνιστική κι ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν γερά στο κόλπο του τίτλου (βρισκόταν στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό), ωστόσο το φινάλε του clasico της Θεσσαλονίκης βρήκε τον ΠΑΟΚ μεγάλο χαμένο της αγωνιστικής, αλλά και με φοβερά παράπονα από τη διαιτησία.

Ο Άρης επικράτησε με 2-0 του συμπολίτη του, ωστόσο μέρος της... δόξας των «κιτρίνων» έκλεψε ο διαιτητής της συνάντησης, Ηλίας Σπάθας. Ο Πειραιώτης ρέφερι πέρασε από «χειρουργείο» τους «ασπρόμαυρους», δίνοντας συνεχώς ανάποδα φάουλ, αλλά και κίτρινες κάρτες που μόνο εκείνος έβλεπε. Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτή στον Γκαρσία στο 2ο μόλις λεπτό του αγώνα, για λόγο που... μόνο εκείνος ήξερε.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες κι αν η δεύτερη αποβολή του Βιεϊρίνια θεωρείται σωστή, εκείνη του Σνάουτσνερ στο 78' ήταν τουλάχιστον «ανακάλυψη» από τον Σπάθα και με το σκορ ήδη στο 2-0, ουσιαστικά «τελείωνε» το παιχνίδι, αφήνοντας τον Δικέφαλο του Βορρά στο -5 από την κορυφή. Από εκεί και πέρα πάντως έβαλε τη σφραγίδα του κι ο Χαβιέ Κάμπορα που σκόραρε δις, με δύο εκπληκτικά γκολ.

Θυμηθείτε τις φάσεις του αγώνα:

Σαν σήμερα: Όταν ο Σπάθας «έσφαξε» τον ΠΑΟΚ στο... γόνατο (vid)