MENU

Στις 9 Μαρτίου του 2003 ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε την ΑΕΚ στη Ριζούπολη και ήθελε μόνο τη νίκη για να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του Παναθηναϊκού (0-0) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που έπαιρναν τους τρεις βαθμούς της νίκης θα έπιαναν τον «αιώνιο» αντίπαλο στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά φαίνεται πως ο Ντέμης και η παρέα του είχαν άλλη άποψη.

Ο επιθετικός-σύμβολο της Ένωσης άνοιξε το σκορ στο 33' με μία εκπληκτική γυριστή κεφαλιά μετά από όμορφη μπαλιά του Μπορμπόκη.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 στο 70ο λεπτό, αλλά η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 95ο λεπτό, κυριολεκτικά στη λήξη του ματς, ο Κατσουράνης όπλισε κι εκτέλεσε τον Κατεργιαννάκη για το 1-2 κι έστειλε στα ουράνια τους φίλους της ΑΕΚ αλλά σίγουρα κι εκείνους του Παναθηναϊκού!

Να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ είχε να κερδίσει στην έδρα του Ολυμπιακού από τη σεζόν 1997-98, όπου είχε επικρατήσει με 0-1 με γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ το κατάφερε και την επόμενη σεζόν (2003-04) με μοναδικό σκόρερ τον Βασίλη Λάκη.

Ολυμπιακός (Όλεγκ Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Μαυρογεννίδης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Βενετίδης, Άντζας, Πατσατζόγλου (46' Νινιάδης), Ζέτερμπεργκ (55' Χούτος), Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Οφορίκουε (59' Αλεξανδρής)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Μπορμπόκης, Ράιτ, Κωστένογλου, Κασάπης (82' Γεωργέας), Λάκης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσιάρτας (60' Πετκόφ), Ιβιτς (65΄Κρέεκ), Νικολαΐδης

http://www.youtube.com/embed/8OHOrei5iew?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Σαν σήμερα: Η επέλαση της ΑΕΚ στη Ριζούπολη απέναντι στον Ολυμπιακό! (vid)