MENU

Την πίστη του στην ομάδα του νταμπλ του 2010 τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης μιλώντας στο SDNA, καθώς υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμη ψηλότερα στο Europa League, αλλά ήταν άτυχος με την Σταντάρ Λιέγης στη φάση των «16».

Για το παρόν, ο «Κατσούρ» συνέστησε υπομονή και επιμονή στους «πράσινους» οπαδούς, και τόνισε ότι χρειάζεται εμπιστοσύνη στους Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλο, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει βήματα προόδου.

-Όταν κληρωθήκατε με την Ρόμα, πιστεύατε ότι μπορούσατε να την περάσετε; Αν συνυπολογίσουμε ότι ήταν και μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες εκείνη την περίοδο

Είχαμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες, και πέρα από τα ματς με τη Ρόμα νομίζω ότι μπορούσαμε να πάμε πολύ πιο μακριά στο Europa League, αδικήσαμε τους εαυτούς μας... Στο παιχνίδι στη Ρώμη βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ένα θετικό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Είχαμε τρομερή αυτοπεποίθηση γιατί πηγαίναμε καλά στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Ελλάδας, είχαμε πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, καλό κλίμα, και είχαμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο.

-Σε ποιο από τα δύο παιχνίδια με τη Ρόμα... εκστασιαστήκατε πιο πολύ;

Και τα δύο το ίδιο συναίσθημα είναι, απλά η ρεβάνς είναι η καλύτερη γιατί εκεί περάσαμε κιόλας. Η ομάδα έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στη Ρώμη, παίξαμε με τρεις πίσω, από τις λίγες φορές εκείνη τη χρονιά που παίξαμε με τρεις πίσω. Νομίζω ότι ο προπονητής έπαιξε σημαντικό ρόλο, βάλαμε τρεις πίσω και δύο παιδιά στα άκρα που είχαν όλη την πλευρά, ο Μαρίνος και ο Σπυρόπουλος που κάνανε πολλή δουλειά. Δόξα τω Θεώ το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ιδιαίτερα που κάναμε και το 1-3, κύλησε όπως θέλαμε, ήμασταν πολύ κυνικοί, είχαμε ευστοχία στις φάσεις που μας παρουσιάστηκαν παρόλο που μείναμε στο σκορ γρήγορα πίσω, η Ρόμα είχε σκορ πρόκρισης νωρίς στο 1-0. Παρόλα αυτά εμείς αντιδράσαμε και νομίζω ότι ήταν καθοριστική η συμβολή και του Σωτήρη (σ.σ. Νίνη) και του Σισέ σε αυτό το ματς.

-Θυμόμαστε όλοι την αντίδρασή σου στο εκπληκτικό γκολ του Νίνη (το 1-2). Έτρεχες να τον αγκαλιάσεις σαν μικρό παιδί, τι του είπες στα αποδυτήρια;

Τίποτα, τι να του πεις; Παιδιά ήμασταν έτσι κι αλλιώς τότε. Νομίζω ότι δεν υπήρχε κάτι να του πω, ήταν ένας παίκτης έτοιμος που προσπαθούσε να γράψει τη δικιά του ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν ήταν κάποιος πιτσιρίκος, μπορεί να ήταν μικρός σε ηλικία αλλά είχε πολλές παραστάσεις και συμμετοχές.

-Είπες νωρίτερα ότι βγάλατε τα μάτια σας μόνοι σας στην Ευρώπη. Θεωρείς ότι υποτιμήσατε την Σταντάρ Λιέγης;

Είχαμε μια κλήρωση με την Σταντάρ που θεωρώ ότι ήταν χειρότερη ομάδα από την Ρόμα κι εμείς αποκλειστήκαμε αντί να περάσουμε. Δεν πιστεύω ότι την υποτιμήσαμε, είχαμε κάποια παιχνίδια κρίσιμα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, αλλά είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ που χάσαμε 1-3, ένα σκορ που δεν μπορείς να γυρίσεις εύκολα εκτός έδρας. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο παιχνίδι όποιος ξέρει ποδόσφαιρο είδε ότι παρότι χάσαμε ήμασταν πολύ καλύτεροι και είχαμε 3-4 ευκαιρίες να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πολλές απουσίες, και στο δεύτερο ήμασταν πάρα πολύ καλοί θυμάμαι. Όπως είχαμε ευστοχία εμείς στη Ρώμη, έτσι είχε και η Σταντάρ στο ΟΑΚΑ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

-Το διπλό στη Ρώμη ήταν η τελευταία λαμπερή ευρωπαϊκή βραδιά του Παναθηναϊκού. Πιστεύεις ότι μπορεί το «τριφύλλι» να βρει τη χαμένη του αίγλη στην Ευρώπη;

Αν δουλέψουν σοβαρά με υπομονή, που είναι λέξη-κλειδί, και επιμονή, και με τους Λυμπερόπουλο - Ουζουνίδη που θεωρώ ότι είναι γνώστες του αντικειμένου και ήδη φαίνεται η διαφορά αυτούς τους δύο μήνες που έχουν αναλάβει την ομάδα. Θεωρώ ότι είναι θέμα υπομονής, και επειδή αυτά τα δύο παιδιά έχουν την τεχνογνωσία να φτιάξουν έναν Παναθηναϊκό πιο καλό, πιο ελκυστικό και να αλλάξει στην Ευρώπη, απλά δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι οπαδοί, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Το θέμα της υπομονής είναι γενικό φαινόμενο στην Ελλάδα...

-Τέλος, δύο λόγια για την προσπάθεια που κάνεις στην Παναχαϊκή...

Η Παναχαϊκή είναι μια χαρά, έχει μπει στο σωστό δρόμο, σιγά-σιγά με υπομονή και βήματα αργά και σταθερά θα φτάσει κάποια στιγμή στην Super League.

Κατσουράνης: «Μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά το 2010 - Υπομονή με Ουζουνίδη»