MENU

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και με τη διαφορά να είναι στους 6 βαθμούς. Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς λόγω -και- της παρουσίας του προέδρου των Πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κι ενώ η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού έγινε σε ειρηνικό κλίμα, με εξαίρεση μια ένταση στην πύλη των αποδυτηρίων κατά την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη και της συνοδείας του, ο Βίτορ Περέιρα άναψε το φυτίλι της έκρηξης με την... προκλητική του βόλτα μπροστά στη Θύρα 13.

Οι θερμόαιμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού «τσίμπησαν» από την κίνηση του Πορτογάλου τεχνικού και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας επεισόδια με ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων.

http://www.youtube.com/embed/DAw0ff4W68E?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες βγήκαν για προθέρμανση όταν η κατάσταση είχε ηρεμήσει, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της στο Απόστολος Νικολαΐδης. Η κατάσταση άρχισε να οξύνεται ξανά, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να κάνει περίπατο στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ του είχε προταθεί να βρίσκεται στα μπουθ, με αποτέλεσμα ο κόσμος των «πρασίνων» να ξεφύγει για λίγα λεπτά και να ρίχνει ξανά φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο.

Όταν ξεκίνησε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έδειξε να το θέλει πιο πολύ, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να το αποτυπώσει στο χορτάρι στο 1ο ημίχρονο. Φρόντισε να το κάνει όμως με το... καλησπέρα του 2ου μέρους (49'), όταν από δυνατό συρτό γύρισμα του Πράνιτς στη μικρή περιοχή, ο Μαζουακού βρήκε την μπάλα και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λεωφόρος πήρε «φωτιά» και το «τριφύλλι» ανέλαβε για τα καλά τα ηνία του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν τον δρόμο προς την εστία του Στιλ, αλλά τις δύο φορές που το κατάφεραν λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά. Η μία ήταν πριν το 1-0 των «πρασίνων», με τον Ντουρμάζ να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 0-1 στο 47ο λεπτό, ενώ η επόμενη ήταν στο 70' όταν από ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μήτρογλου η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Οι παίχτες του Γιάννη Αναστασίου «κλείδωσαν» τη νίκη στο 78ο λεπτό όταν ο Πέτριτς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας και «εκτέλεσε» τον Ρομπέρτο για το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει σε 2-1 στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκες. (Δείτε εδώ τα γκολ του ντέρμπι)

Όλα αυτά, όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν καμία σημασία. Ο Παναθηναϊκός από εκεί που είχε μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους 3 βαθμούς, τιμωρήθηκε για όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του ντέρμπι με αφαίρεση 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο.

Η τιμωρία αυτή, όπως ήταν λογικό, άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε 6 βαθμούς πίσω στην κούρσα του τίτλου και με την ψυχολογία να βρίσκεται στα... τάρταρα.

Οι συνθέσεις του ντέρμπι:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός (76' Μέντες), Ζέκα, Καρέλης (62' Ατζαγκούν), Πέτριτς (90' Κλωναρίδης), Μπεργκ

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Ντουρμάζ (85' Αφελάι), Φορτούνης (65' Χάρα), Ντοσεβί (74' Τσόρι Ντομίνγκες), Μήτρογλου

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι στο γήπεδο, το έχασε στα δικαστήρια (pics, vids)