MENU

Όσα έγιναν στις 11 Μαΐου του 2003 στη Ριζούπολη πριν το παιχνίδι έμειναν χαραγμένα στις μνήμες και των πρωταγωνιστών αλλά και όσων παρακολουθούσαν απο τις τηλεοράσεις

Όλα ξεκίνησαν από την άφιξη της αποστολής του «τριφυλλιού». Το πούλμαν πάρκαρε έξω απο τα αποδυτήρια, και οι οπαδοί του Ολυμπιακού πετούσαν πέτρες στο λεωφορείο και στους παίκτες που έτρεχαν προς τα αποδυτήρια με μία τσάντα στο κεφάλι τους ως... κράνος.

Η συνέχεια στη φυσούνα, η οποία τρύπησε από τους μαινόμενους φίλους του Ολυμπιακού, με τον Μπασινά να καταφέρνει να βγει την... καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας δίπλα του τον Γιάννη Ζαβραδινό, τον υπεύθυνο διεξαγωγής αγώνων του Παναθηναϊκού.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» ήταν εγκλωβισμένοι στα αποδυτήρια. Όταν κατάφεραν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, δέχτηκαν από σίδερα, τσιμέντα, μαδέρια, φωτοβολίδες, και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος...

Το παιχνίδι και η «πράσινη» κατάρρευση...

Ο Γιώργος Μποροβήλος, διαιτητής του ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής, σφύριξε τη σέντρα και ο Ολυμπιακός μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του Ζιοβάνι.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ήρθε και το 2-0 από τον Γιαννακόπουλο, με τους «ερυθρόλευκους» να χρειάζονται ένα ακόμη τέρμα, ούτως ώστε στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό να έχουν το πάνω χέρι. Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα (σ.σ. σε περίπτωση που κέρδιζαν και οι δύο στην τελευταία αγωνιστική), καθώς χρειαζόντουσαν νίκη με 2 γκολ διαφορά για να βγουν πρώτοι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το 3ο γκολ ήρθε στο 47ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά πάλι από τον Γιαννακόπουλο, προκαλώντας ντελίριο στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την πολύ πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος, που τελικά ήρθε την τελευταία αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να νικά με 5-1 εκτός έδρας την Ξάνθη, και τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Ακράτητου με 3-1 στη Λεωφόρο.

Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν απαρηγόρητοι, καθώς αγωνίστηκαν κάτω από συνθήκες που ήταν αδύνατον να τους επιτρέψουν να είναι συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό σκέλος.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε το γύρο του θριάμβου, με τον Γιώργο Αμανατίδη να δηλώνει πως «αυτό το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Θύρας 7».

Ολυμπιακός (Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης (60 Ανατολάκης), Βενετίδης, Αντζας, Κωστούλας, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Τζιοβάνι (73 Οφορίκουε), Χούτος (65 Νινιάδης)

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (75 Σάριτς), Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Καραγκούνης, Μπασινάς, Μικάελσεν (52 Γκούμας), Κόλκα (52 Κωνσταντίνου), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε.

http://www.youtube.com/embed/7vD7lJitWow?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Σαν σήμερα: Το ντέρμπι της ντροπής στη Ριζούπολη (pics & vids)