MENU

Ο παρανοϊκός, όπως όλοι συμφωνούσαν, για τον πιο διάσημο Γερμανό ηθοποιό της μεταπολεμικής περιόδου, που δεν διέφερε σε τίποτα στην πραγματικότητα από τους ρόλους που έπαιζε. Φοβιστικός, σκληρός, μισητός, αποκρουστικός.

Πέθανε 65 χρονών το 1991 και στην κηδεία του Κλάους Κίνσκι παρών ήταν μονάχα ο γιος του. Ούτε οι δυο κόρες του, ούτε τα δυο αδέλφια του, ούτε μια από τις τέσσερις γυναίκες που παντρεύτηκε. Δεν γίνεται λόγος για τις αμέτρητες που κοιμήθηκε αυτός ο παράφρων, σε ακραίο βαθμό σεξομανής. Είναι σίγουρο ότι αν ήταν ζωντανός στην κηδεία του θα έλεγε «Στα παπάρια μου που δεν με θυμήθηκε κανείς».

Γεννήθηκε σα σήμερα, το 1926, στην Πολωνία από μάνα κόρη παπά και πατέρα γερμανικής καταγωγής Πολωνό. Ρεμάλι, χαμένο κορμί. Κατατάχθηκε στον πολωνικό στρατό, και μετά στον γερμανικό. Λιποτάχτησε, τον τσακώσανε οι Άγγλοι και στο στρατόπεδο που τον μάζεψαν έκανε σώου. Γιατί να μη γίνω ηθοποιός, σκέφθηκε ο Νικοκλάους Γκύντερ Νικτζίνκι.

Γύρισε κοντά στις 200 ταινίες στην Ευρώπη και στο Χόλυγουντ. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα εκτός από το μεροκάματο, γι’ αυτό έπαιζε σε ταινίες για πέταμα. Τον θέλανε για ρόλους κακού, να τον βλέπουν και να τρομάζουν. Ο ίδιος παραδεχόταν ότι «είμαι μια πόρνη του σινεμά, παίζω μόνο για τα λεφτά».

Η συνεργασία του με τον επίσης θεότρελλο και χαρισματικό Γερμανό σκηνοθέτη Βερνερ Χερτσογκ τον «έσωσε» καλλιτεχνικά, μάλιστα με ταινίες όπου πρωταγωνίστησε. Είχε τόσο στη ξευτύλα το όνομά του που έπαιζε και δεύτερους και τρίτους ρόλους. Με τον Χερτσογκ έκανε σινεμά για ταινιοθήκες!

Ταινίες εμβληματικές.«Νοσφεράτου, Το Φάντασμα της Νύχτας», «Αγκύρε, η Οργή του Θεού», «Copra Verde» κ.α.

Κόρη του η θεά Ναστάσια Κίνσκι, επίσης ηθοποιός. Η άλλη κόρη, από άλλο γάμο, η Πόλα έγραψε βιβλίο όπου αναφέρει ότι από 9 χρονών της έκανε σεξ παρά τη θέλησή της. Καθόλου περίεργο για ένα τέτοιο άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αριστοκράτης gay που την έβρισκε στον υπόκοσμο

Μια αρσενική πόρνη του σινεμά