MENU

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ο παίκτης, που άλλαξε τον χάρτη του μπάσκετ στην Ελλάδα: όταν το καλοκαίρι του 1984 έπαιρνε τον δρόμο από την Νίκαια και τον Ιωνικό για να πάει στην Θεσσαλονίκη και τον Αρη.

Το «πάντρεμά» του με τον Νίκο Γκάλη ήταν ονειρικό και συνετέλεσε, όχι μόνο στην δημιουργία του μεγάλου Αρη, αλλά και στην εκτίναξη του ελληνικού μπάσκετ (θα λέγαμε και ελληνικού αθλητισμού) γενικότερα.

Το καλοκαίρι του 1983 όλες οι μεγάλες ομάδες είχαν και πάλι "σφαχτεί" για τον "δράκο από την Νίκαια". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Ματς και σπορ", περιοδικού της εποχής (Μάιος 1983), "ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι το νο1 στην λίστα των υπό μετακίνηση παικτών το καλοκαίρι. Ο ίδιος δήλωσε πέρυσι πως η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία του με τον Ιωνικό, την ομάδα, που τον ανέδειξε. Τον θέλουν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, και ο Ηρακλής. Ο τελευταίος μάλιστα έχει κάνει και τις πιο συγκεκριμένες προτάσεις μέχρι στιγμής".

Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αρης και ΑΕΚ ήθελαν τον Νίκο Σταυρόπουλο της Λάρισας. Ως γνωστόν, ο "Μάτζικ" από την Θεσσαλία πήγε στον ΠΑΟΚ, όπου είναι και σήμερα, ως διοικητικός παράγοντας βέβαια.

«Σοβαρά ο Ηρακλής για τον Παναγιώτη Γιαννάκη»! (pics)