MENU

Μπάσκετ ο μπαμπάς, διεθνής πόιντ γκαρντ, παλιότερα, στον Ολυμπιακό και παράγοντας, βέβαια, για χρόνια (Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Μαρούσι, Ικαρος, Κόροιβος), νυν του Φάρου Κερατσινίου. Μπάσκετ και στίβο, εξάλλου, η μητέρα της, Εφη. Στο Πόλο, ωστόσο, είχε κι έχει κλίση η κόρη. Η μάλλον, οι κόρες. Διότι, ναι μεν η 16χρονη, Ελενα, ασχολείται με την υδατοσφαίριση, ως διεθνής αμυντικός της Γλυφάδας, αλλά και η μεγαλύτερή της αδερφή, Eιρήνη, εξίσου, αγαπά το συγκεκριμένο άθλημα (παίζει στην Ηλιούπολη).

Η Ελενα, λοιπόν, που προέρχεται από την μεγάλη επιτυχία και διάκριση με την Εθνική Νεανίδων και την 3η θέση στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, μιλώντας στο SDNA εξήγησε «έχω στα σχέδιά μου να παίξω επαγγελματικά Πόλο, θα το ακολουθήσω, με το κεφάλι χαμηλά, πολύ δουλειά και στόχο να εξελιχθώ. Το αν θα καταφέρω να είμαι στην Εθνική Γυναικών, σε μία μεγάλη ομάδα, εντός κι εκτός Ελλάδος, αυτό θα φανεί στο μέλλον. Σκέφτομαι, φυσικά, να συνδυάσω και σπουδές. Αλλωστε, ακόμη, είμαι στην β' λυκείου».«Φαν του Σπανούλη»

Οσο για τα πρότυπά της: «Πολλά. Το σουτ του Μανώλη Μυλωνάκη δεν υπάρχει πουθενά. Η Χριστίνα Τσουκαλά είναι εξαιρετική επίσης παίκτρια και η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι ένα επίπεδο, μια κατηγορία μόνη της. Οι Γιώργος και Χρήστος Αφρουδάκης ξέρουν πολλά κιλά πόλο και διαθέτουν εμπειρία όσο λίγοι. Πάντα μού άρεσε το Πόλο, το κολύμπι γενικότερα και δεν άργησα να επιλέξω πως θα είναι αυτό, με το οποίο θέλω να ασχοληθώ. Δοκίμασα και άλλα αθλήματα, αλλά ήθελα μόνο Πόλο. Oσον αφορά, πάντως, αθλητές από άλλα σπορ, είμαι φαν του Βασίλη Σπανούλη, αφού συμπαθώ και τον Ολυμπιακό».

Με τους γονείς της (πάνω) και την αδερφή της (κάτω).

Μετά τις σύντομες διακοπές της σε Κύθηρα και Αγκίστρι, η νεαρή αθλήτρια προετοιμάζεται, σιγά σιγά, για την χρονιά που έρχεται και αναμφίβολα θα έχει περισσότερες απαιτήσεις για την ίδια. Στα πρότυπα του πρωταθλητισμού, από μικρή, η Ελενα, που δεν ξεχνά να συμβουλεύεται διαρκώς τους γονείς της, τον Σταύρο και την Εφη, προτιμώντας να βλέπει στον ελεύθερό της χρόνο τα καλά της φιλαράκια.

Με την κολλητή της, την Μαριάννα.

Χαμόγελο στις πόζες στον φακό, στις στιγμές εκτός Πόλο, αλλά την ώρα των αγώνων, καθόλου αστεία, για την Ελενα.

Η διεθνής πολίστρια κόρη Ελληνιάδη (pics)