MENU

Ενδεχομένως και ο Μέσι να έχει φυλάξει τη φανέλα του Έλληνα αμυντικού όταν τις είχαν ανταλλάξει μετά το παιγνίδι Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός το 2005, έχοντας τεθεί αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ στο παιγνίδι του «Καμπ Νου» που είχε λήξει 5-0 υπέρ των γηπεδούχων. Τότε ο Μέσι είχε ξεκινήσει βασικός (στο ματς της Αθήνας 0-0, είχε μπει αλλαγή στο 65΄στη θέση του Λάρσον), ενώ ο Κώτσιος είχε περάσει στο 46' στη θέση του Μπίσκαν! Το σφύριγμα της λήξης τους έφερε δίπλα δίπλα και αυτομάτως έγινε η ανταλλαγή.

«Δεν ήταν τόσο γνωστός τότε. Άλλοι ήταν οι φίρμες Ροναλντίνιο, Ετό και άλλοι. Είχα όμως την τύχη να πάρω τη φανέλα ενός μεγάλου αστέρα που ανέτειλε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αισθάνομαι πολύ ευτυχής», μας είπε ο Ηλίας Κώτσιος. Το θέμα αναδείχθηκε από τις συζητήσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΟΦΗ μετά το πρόσφατο 500ό γκολ του Μέσι από το κλάσικο της Κυριακής. «Κάποια στιγμή επεχείρησα να φορέσω τη φανέλα που έχει πάνω της όλη την αύρα του Μέσι, αλλά ήταν τόσο μικρή που δεν έμπαινε με τίποτα»!

Η πρώτη εμφάνιση του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα ήταν στο ντέρμπι της Καταλονίας με την Εσπανιόλ. 16 Οκτωβρίου 2004. Από τότε άρχισαν οι μαγικές ιστορίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Είχε πάρει το νούμερο «30» για τη φανέλα του και μπήκε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο, στη θέση του Πορτογάλου Ντέκο (που ήταν και σκόρερ του μοναδικού τέρματος της νίκης της Μπαρτσελόνα.

Σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών, ο Μέσι ήταν ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο στην Μπαρτσελόνα, μετά τον Παουλίνο Αλκάνταρα. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ανέλαβε το μαρκάρισμα του Μέσι σ' εκείνο το παιχνίδι με την Εσπανιόλ, Νταβίντ Γκαρσία.

Πηγή: neakriti.gr

Ο Κώτσιος και η φανέλα με το νούμερο "30" του Μέσι!