MENU

Οπως σε κάθε ντέρμπι, έγινε αρκετός λόγος πριν ακόμη από τη σέντρα για τον διαιτητή που θα σφύριζε το παιχνίδι. Η παρουσία βέβαια του κορυφαίου Έλληνα ρέφερι, μπορούσε να εγγυηθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα η διαιτησία δεν θα ήταν στο επίκεντρο κι έτσι κι έγινε βέβαια, από τη στιγμή που και το τελικό αποτέλεσμα -και η εικόνα του αγώνα- δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Παρ' όλα αυτά υπήρξε μία σημαντική λάθος απόφαση από τον Τάσο Σιδηρόπουλο, έστω κι αν δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Το πέναλτι που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες, κατά γενική παραδοχή δεν θα έπρεπε να δοθεί, καθώς το τάκλιν του Μιλιβόγεβιτς ήταν καθαρό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του SDNA το γεγονός αυτό παραδέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα, όταν είδε τη φάση σε βίντεο, και ο δωδεκανήσιος ρέφερι κι αυτό αν μη τι άλλο είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει από τους Έλληνες διαιτητές. Ο Σιδηρόπουλος αναγνώρισε ότι πήρε λάθος απόφαση κι όπως έλεγε, πίστεψε πως ο Βιγιαφάνιες τσίμπησε τη μπάλα κι ακολούθως τον βρήκε ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Κι όταν βέβαια τόσα χρόνια έχουμε... εθιστεί στους διαιτητές που προσπαθούν μονίμως να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να βιάζουν την κοινή λογική, προσπαθώντας να βγάλουν “τρελούς” όλους τους υπόλοιπους, τότε προφανώς αξίζει ειδικής μνείας η συγκεκριμένη συμπεριφορά από τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 37χρονος διαιτητής εξήρε παράλληλα και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όπως επίσης και καμία επίσκεψη από τους ανθρώπους των δύο ομάδων και δη από την πλευρά των γηπεδούχων που είχαν παράπονα για την υπόδειξή του στο πέναλτι.

Σε ό,τι αφορά τον παρατηρητή της συνάντησης, τον Δημήτρη Μπέγκο εκείνο που είπε στους διαιτητές μετά το τέλος της συνάντησης ήταν ό,τι έπρεπε να ξαναδεί τη φάση σε βίντεο, καθώς ακόμη κι ο ίδιος δεν είχε ξεκάθαρη άποψη την ώρα του αγώνα.

«Έκανα λάθος, δεν ήταν πέναλτι αυτό που σφύριξα!»