MENU

Θα έλεγα κάτι σαν μπράβο, αλλά επειδή όπως έγραψα ευθύς εξαρχής αυτό είναι το καθήκον μιας σωστής δημόσιας τηλεόρασης, δεν χρειάζεται να επαινούμε το αυτονόητο.

Τα μπράβο εν προκειμένω ανήκουν στον Βαγγέλη Ιωάννου. Τον μοναδικό δημοσιογράφο που έστειλε η ΕΡΤ για να καλύψει τη διοργάνωση, ο οποίος αναγκαστικά περιέγραφε, μετέφερε ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου, έπαιρνε συνεντεύξεις, έστησε σχεδόν μόνος του μια …μεικτή ζώνη στο πόδι και τέλος πάντων, αν χρειαζόταν, πιθανότατα θα έβαζε και κάνα τριποντάκι (και μετά θα γυρνούσε αστραπιαία στη θέση του για να το περιγράψει: «Ναι, ναι, ναι, ναι ο Ιωάννου που σουτάρει και μιλάει πιο γρήγορα από τη σκιά του»….).

Το γεγονός ότι ενώ τα έκανε όλα αυτά και παρά τη δεδομένη κούραση του, κατάφερε στον τελικό, ειδικά στα τελευταία λεπτά να γίνει ο γνωστός Ιωάννου των παραληρηματικών διθυράμβων, πιστώνεται επίσης στα υπέρ του. Μέχρι και παρατσούκλι πρόβαλε να κολλήσει στον Χαραλαμπόπουλο («ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», ξέρεις από ποιον το άκουσες πρώτα).

Η κατάσταση θύμισε λιγάκι κάτι νησάκια στον Ειρηνικό που έχουν μόνο ένα αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιούν σαν επιβατικό, μεταφορικό, νοσοκομειακό και αν χρειαστεί και πυροσβεστικό! Έτσι κάπως χρησιμοποίησε τον Ιωάννου η ΕΡΤ. Σαν τον πρώτο δημοσιογράφο – καναντέρ!

Οι ικανότητες και το φιλότιμο του συναδέλφου βεβαίως δεν αθωώνουν την ΕΡΤ και την παράδοξη απόφαση της να μη στείλει δεύτερο δημοσιογράφο στο πλευρό του. Και ας πούμε ότι στο ξεκίνημα της διοργάνωσης δεν χρειαζόταν. Όσο προχωρούσε όμως η Εθνική και ειδικά από τη στιγμή που έφτασε στην τετράδα, πάλι δεν χρειαζόταν; Για τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μιλάμε ρε αδέλφια.

Αμφιβάλω αν έχει υπάρξει προηγούμενο τηλεοπτικής κάλυψης αθλητικής αναμέτρησης τέτοιου βεληνεκούς ( με τη συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας και με τηλεθεάση που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο τηλεθεατές) από ένα δημοσιογράφο. Έστω και δημοσιογράφο - one man show!Ο ΑΝΤ1 γίνεται ψυχαγωγικός

Κυκλοφορεί ως φήμη εδώ και καιρό αλλά με τις τελευταίες απολύσεις (28 την περασμένη Παρασκευή και δυστυχώς έπονται κι άλλες) φαίνεται ότι έχει βάση. Η διοίκηση του ΑΝΤ1, σύμφωνα με ρεπορτάζ του typologies.gr αλλά και σύμφωνα με αρκετές ισχυρές ενδείξεις, σκέφτεται να ξεφορτωθεί εντελώς το ενημερωτικό τμήμα του καναλιού και να γίνει καθαρά ψυχαγωγικός. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν. Και οι κινητοποιήσεις των Ενώσεων επίσης, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν το παραμικρό…Τα φιλικά του Ολυμπιακού στη Nova

Ακόμα δυο φιλικά του Ολυμπιακού θα μεταδώσει η Nova αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 20:00 το ματς Ολυμπιακός- Sivasspor μεταδίδεται από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD, σε περιγραφή του Άγγελου Στυλιάδη και ρεπορτάζ του Νίκου Γαβαλά.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 21:00, θα μεταδοθεί από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD ο αγώνας Ολυμπιακός – Besiktas σε περιγραφή του Γιώργου Λιώρη και ρεπορτάζ του Νίκου Γαβαλά.

Βαγγέλης Ιωάννου, ο δημοσιογράφος – καναντέρ!