MENU

Όταν λοιπόν ακούς τον πρώτο να φωνάζει στο μικρόφωνο: «Ντροπή σας ρε, ντροπή σας ρε, είκοσι χρόνια έχετε να το πάρετε» στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, υποθέτεις ότι έχει δίκιο: Οι θριαμβευτές της Ευρωλίγκας έκαναν κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπονται! Σωστά; Λάθος.  Πρωτοφανές ξέσπασμα

Διότι όπως υπάρχουν τελικά παίκτες που δεν ξέρουν να χάνουν, έτσι υπάρχουν και δημοσιογράφοι με το ίδιο, αντιπαθητικό σύμπτωμα. Το πρωτοφανές (εγώ τουλάχιστον δεν το ξανακούσει κάτι αντίστοιχο) ξέσπασμα του Δημήτρη Καρύδα στο φινάλε της αναμέτρησης της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, με αφορμή το επεισόδιο Ρούντι, Ματσιούλις, ήταν εξέχον δείγμα μιας παλιάς, κακής, φουστανελάτης δημοσιογραφίας. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Οι δικοί μας δεν έκαναν τίποτα κακό, οι προκλητικοί Ισπανοί ξεκίνησαν τον καυγά, και «ντροπή τους, ντροπή τους, ντροπή τους»! Την ώρα που ένας μεγάλος σύλλογος φτάνει πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης, ο Καρύδας πρωτίστως, με αφορμή μια φάση στην οποία προφανώς δεν πήραν χαμπάρι τι συνέβη (δείτε το σχετικό βίντεο και βγάλετε τα συμπεράσματα σας) δεν είχαν τίποτα καλό να πουν για εκείνη, παρά μονάχα να την ψέξουν για τον παλιοχαρακτήρα της. 

Αυτό είναι πίκρα, ανακατεμένη υποθέτω με τα νεύρα που προκαλεί σχεδόν σε όλους τους μπασκετικούς δημοσιογράφους της Ελλάδος κάθε θρίαμβος  της Ισπανίας. Δεν την γουστάρουν, δεν τους γουστάρουν κι έτσι χάνουν την αντικειμενικότητα τους. Εν προκειμένω, ο Δημήτρης Καρύδας, έχασε επίσης τα αυγά και τα πασχάλια, σε μια από τις χειρότερες  στιγμές της πολυετούς τηλεοπτικής του καριέρας. Ο... απαράδεκτος Μάικλ Τζόρνταν

Όσα συνέβησαν στο παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα υπήρξαν άσχημα αλλά στο λογικό πλαίσιο της έντασης που δημιουργεί ένας τελικός. Όσα ακούστηκαν  από το  μικρόφωνο της Nova υπήρξαν απλώς άσχημα.  Εκτός οποιουδήποτε πλαισίου. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Σπανούλης χρειάζονται υπεράσπιση τέτοιου είδους. Κάτι του είπαν, κάτι τους είπε, αντέδρασε, αντέδρασαν, τέλος. Η περίσταση δεν σήκωνε ισοπεδωτικούς αφορισμούς. Κι εγώ αντιπαθώ τον Ρούντι. 

Δεν ξέρω αν είναι, πάντως σίγουρα  μοιάζει με κωλόπαιδο. Στην προκειμένη περίπτωση (και στον τελικό  συνολικά) εντούτοις δεν έκανε τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται (εκτός κι αν το trash talk αποτελεί αιτία  ντροπής, οπότε ο Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί ό,τι χειρότερο γνώρισε το παγκόσμιο μπάσκετ).  Αν κάποιοι οφείλουν να ντρέπονται, είναι μάλλον εκείνοι που φώναζαν  από το μικρόφωνο «ντροπή σας ρε», χωρίς κανένα λόγο,  στους πρωταθλητές Ευρώπης.  Μια τέτοια αντίδραση την περιμένεις  που περιμένεις από τους θερμόαιμους των γηπέδων ή των πληκτρολογίων. Όχι από έναν τόσο έμπειρο και καλό δημοσιογράφο. 

Δείτε εδώ ένα βίντεο της περιγραφής από τη NOVA όπως το ετοίμασε ο Sopist

Οι Ισπανοί, ο Καρύδας και η φουστανέλα