MENU

Θα ξεκινήσω επιθετικά το σημερινό blog φίλοι μου, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Αναγκάζομαι γιατί πρέπει να βάλουν μυαλό οι άπιστοι Θωμάδες. Πριν 6 περίπου χρόνια, δώσαμε πραγματική μάχη μια χούφτα άνθρωποι από διαφορετικά ο καθένας μετερίζια, για να αποδείξουμε ότι ο πρόεδρος όταν έλεγε ότι είναι ο πρύτανης του ήθους είχε δίκιο. Τότε, κάποια ζώα δεν το πιστεύανε. Τώρα ευτυχώς, θα το(ν) πιστέψουν και τα ζώα.

Το πρώτο επίσημο συνέδριο ήθους είναι γεγονός και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Θέμα στα μισά πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου ήταν. Και αν για τον«Γαύρο» κάποιοι θα πουν ότι δεν πιάνεται επειδή είναι ταγμένος σε συγκεκριμένη ομάδα (Ε.Ο.Α.Γ., Ελληνική Ομάδα Αλήθειας Γκρανκάσας) για τα «Νέα» δεν μπορεί κανείς να πει κουβέντα.

Η ιστορική εφημερίδα τον τελευταίο καιρό έχει κάνει σαφή στροφή στην ποιότητα και έχει καθημερινά στο πρωτοσέλιδό της ένα αθλητικό χτύπημα. Τυχαίνει να είναι για τον Ολυμπιακό, λόγω επικαιρότητας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, μην πηγαίνει το μυαλό σας στο πονηρό.

Και ακόμα είναι νωρίς. Πριν τα ντέρμπι μπορεί το χτύπημα να είναι στο κεντρικό θέμα, με έναν τίτλο πιο πιασάρικο όπως: «Συγγρού όλο ευθεία και μετά αριστερά», «Τι σας κάνει ο πρόεδρος», «Σουρωτήρι, και από μπρος και από πίσω, δηλαδή εντός και εκτός έδρας», «Ε-ε-ο-ο-ο, Κυριάκο ονειρευτήκαμε μόνο πρωθυπουργό». Απλοί και καθημερινοί τίτλοι με μια εσάνς αθλητικού στοιχείου για να κεντρίσει και το δυναμικό κοινό 16-24 (αδικήματα το χρόνο).

Σήμερα, επειδή το θέμα δεν προσφερόταν για εντυπωσιακό τίτλο τα «Νέα» επέλεξαν δίπλα στα «Νταούλια της οργής στον ΣΥΡΙΖΑ» και την «έκρηξη στα ληξιπρόθεσμα» έναν σεμνό και ταπεινό: «Χάρβαρντ και Ολυμπιακός. Το ποδόσφαιρο ξεπερνά σύνορα και προκαταλήψεις».

Ο «Γαύρος» δέχτηκε την ασίστ από το αδελφό σωματείο και σκόραρε όπως ο Μπεν σε κενή εστία: «Λάμψη θρύλου και Ελλάδας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ξεκίνησαν οι εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου του Χάρβαρντ που φιλοξενεί ο Ολυμπιακός. Ιστορική ομιλία Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Διδάσκει ξανά τι σημαίνει φιλοξενία». Και κάποιοι ασέβαστοι έχουν παράπονα για τις τιμές των διαρκείας στο Καραϊσκάκη.

Αφού δεν πληρώνεις εισιτήριο. Δίδακτρα Κολεγίου πληρώνεις. Με ένα εισιτήριο κλείνεις έξι ώρες μαθημάτων:

8-9: Διδασκαλία ήθους και καλών τρόπων (διδάσκουν: Ευάγγελος, ο επενδυτής- Τάκης «φεύγω Άκη» Τσουκαλάς)

9-10: «Με αγάπη». Μαθήματα φιλανθρωπίας και ανακαίνισης παιδικών χαρών στον Πειραιά.

10-11: Διάλλειμα για Σάββα.

11-12: Εγκληματολογία. Παρουσίαση με σλάιτς των εγκλημάτων κατά της Ελλάδας και του Ολυμπιακού από τους αιμοσταγείς διαιτητές-καμικάζι του ΣΥΡΙΖΑ, με σχόλιο Πάνου Σόμπολου και Μανώλη Γαβαθιώτη (το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο θα έχει και μαντινάδες Κονταρού για αποφόρτιση).

12-1: Μάθημα οικονομίας. Πώς να πουλήσεις πάγο σε Εσκιμώο και Ρέτσο στη Λεβερκούζεν με 22 εκατομμύρια. Plus, συμβουλές συμπλήρωσης φορολογικής δήλωσης χωρίς παραθυράκια από τον Γιάννη Βρέντζο.

13-14 Χάρβαρντ Live: Ο ίδιος ο πρόεδρος ως επίτιμο μέλος του Χάρβαρντ (έχει το χρυσό αντικλείδι) θα διδάσκει «Behavioural Economics in Action», «Introduction to GlobalSociology» και «Extreme make over: Πώς να κάνεις τον Κώστα-Τσέλσι Νότιγχαμ σε 2 μέρες».

Μπαίνεις στο γήπεδο Στηβ Ντούζος και βγαίνεις ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ μετά το πέρας των μαθημάτων. Και όλα αυτά με λιγότερα από 300 ευρώ (Μισό μπουκαλάκι νερό στο Nammos δηλαδή).

Ο πρόεδρος άρχισε ήδη την προθέρμανση ενόψει της επίσημης έναρξης των μαθημάτων:

«Οι πιο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ανάμεσα στους πιο ισχυρούς και με μεγαλύτερη επιρροή θεσμούς της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους προωθώντας συγκεκριμένες δράσεις που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων». Και ο πρόεδρος δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Απέδειξε πέρυσι ότι με μια κίνηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή των απλών ανθρώπων.

Και αν αμφιβάλλετε βγείτε στον Πειραιά και ρωτήστε 50 άτομα στην τύχη, πόσο είχε αλλάξει η ζωή τους τις Κυριακές. Ανά δυο εβδομάδες κρύβονταν σε ειδικά κρησφύγετα των Θάντερκατς για να μην τους βρει καμιά αδέσποτη ρουκετιά του Καρντόσο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Blog φίλοι μου το επόμενο happening που έχει στα σκαριά ο πρόεδρος είναι ένα συνέδριο της NASA (μετά το Χάρβαρντ πιο πάνω δεν έχει), με θέμα: «Εξωγήινες μεταγραφές και πωλήσεις από άλλον πλανήτη. Ζουν ανάμεσά μας. Τι μας κρύβουν; Κάμερα σε μένα».

Αν δείτε πρωτοσέλιδο των «Νέων» τον άλλο μήνα: «Το ‘πε και το ‘κανε. Τον ανέβασε στα αστέρια (με τροχιά προς Δία)» με τον πρόεδρο ντυμένο αστροναύτη σαν τον Μάθιου ΜακΚόναχι στο Insterstellar, να έχετε το νου σας να κλείσετε θέση. Δεν χάνεται τέτοιο συνέδριο.

Αποθέωση: Νέα και Γαύρος κυκλοφορούν (συμπτωματικά) με παρόμοιο εξώφυλλο!