MENU

Ήταν 18 Ιανουαρίου 2016, όταν ο Πλατανιάς γινόταν η πρώτη ομάδα που έκοβε βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Superleague. Στο περιθώριο εκείνης της αναμέτρησης, άνθρωποι της πειραϊκής ΠΑΕ που βρίσκονταν στα Χανιά είχαν εκφράσει με έντονο τρόπο τα παράπονά τους για την περιγραφή του Γιάννη Τσαϊνη στη Nova, απευθυνόμενοι μάλιστα και στον ίδιο το δημοσιογράφο με όχι τόσο κόσμιο τρόπο. Το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω της επιθυμίας του ίδιου του Γιάννη Τσαϊνη, αν και το SDNA έχει σχολιάσει ουκ ολίγες φορές την πίεση που ασκείται σε δημοσιογράφους - και ιδιαίτερα εκείνους που περιγράφουν αγώνες του Ολυμπιακού - προκειμένου να γίνονται αρεστοί στους «ερυθρόλευκους».

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, μάλιστα, είχαμε αναφερθεί, μερικές μέρες αργότερα. Θυμηθείτε το συγκεκριμένο κείμενο και το σχόλιο του Γιάννη Τσαϊνη που είχε προκαλέσει την οργή του Ολυμπιακού.

Δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός εξέφραζε με κάποιο γνωστό του non paper τη δυσαρέσκειά του για δημοσιογράφο. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το non paper είχε συνοδευτεί και από την έντονη φραστική επίθεση στο συνάδελφο.

Εντελώς συμπτωματικά, ο Γιάννης Τσαϊνης ενημερώθηκε με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τη διεύθυνση της Nova ότι η συνεργασία του με το κανάλι διακόπτεται, λόγω περικοπών. Μετά από πολυετή παρουσία στη συνδρομητική τηλεόραση ο Γιάννης Τσαϊνης είδε απρόσμενα την πόρτα της εξόδου ακολουθώντας το δρόμο του χωρισμού που πήρε πριν από μερικές εβδομάδες και ο Γιώργος Λυκουρόπουλος. Ο επί 22 χρόνια παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής της Nova ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με το κανάλι της Κάντζας και έτσι δύο πρόσωπα που είχαν ταυτιστεί επί σειρά ετών με το κανάλι δεν θα βρίσκονται από τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο δυναμικό του.

Τέλος Τσαΐνης, Λυκουρόπουλος από τη Nova