MENU

Δεν συμπαθώ το «Happy Day» όπως και καμία εκπομπή τέτοιου είδους – όχι για την ελαφρότητα τους αλλά για τη φτήνια τους. Πλην όμως στάθηκε αδύνατο να μην αισθανθώ άσχημα βλέποντας τους παρουσιαστές με κατεβασμένα μάτια και πεσμένα αυτιά να ακούνε τον εργοδότη τους να τους προσβάλει τόσο άγρια στον τηλεοπτικό αέρα., επειδή «ντράπηκε με τις βλακείες που λένε»!

Κατ΄ αρχήν οι βλακείες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός χαλαρού πρωϊνάδικου που θεωρεί ενδιαφέρουσα θεματολογία τον νέο γκόμενο μιας παντελώς άγνωστης τραγουδίστριας. Κατά δεύτερον, κανένας από το πάνελ της συγκεκριμένης εκπομπής δεν βρίσκεται εκεί λόγω ευρύτητας πνεύματος και γνώσεων (κάποιοι μπορεί και να διαθέτουν, πάντως άλλο ρόλο παίζουν στο γυαλί).

Με χαζομαρούλες και δήθεν χαριτωμένη αγραμματοσύνη πορεύεται και το Happy Day,στο ίδιο «λαμπρό» δρόμο που άνοιξε η Ελένη Μενεγάκη. Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι αν ο εύθικτος κ. Κοντομηνάς νευριάζει με τη βλακεία, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η παρέα της θα έπρεπε να τον βγάζουν από τα ρούχα του καθημερινά. Επειδή όμως δεν έχει πάρει άλλη φορά τηλέφωνο τόσο εκνευρισμένος, υποθέτω δεν τον βγάζουν.

Βγήκε εν προκειμένω επειδή κατά κάποιο τρόπο θίχτηκε η ιδιωτική πρωτοβουλία ή κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα υπήρξε απείρως πιο ντροπιαστικό από ό,τι κι αν ήταν εκείνο που τον ενόχλησε αρχικά. Τα πρόσωπα τρομαγμένων υπαλλήλων που δεν έχουν κουράγιο να αρθρώσουν αντίλογο στο αφεντικό τους και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους που έγινε φύλο και φτερό μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών, θύμισαν σε όλους καταστάσεις που έχουμε ζήσει στη δουλειά. Ή που ζούμε ακόμα.

Δυσάρεστες καταστάσεις. Από εκείνες που λες «α ρε π…τη, να μην είχα την ανάγκη σου και θα δεις που θα έστελνα».

Δεν ξέρω πόση ανάγκη έχουν οι συντελεστές του «Happy Day» πάντως την επόμενη μέρα του επίμαχου σκηνικού κατάφεραν να πέσουν ακόμη χαμηλότερα, δίχως καν την παρέμβαση Κοντομηνά (τουλάχιστον on air). Κυρίως ο Δήμος Βερύκιος, ο οποίος αφού πρώτα έπλεξε το εγκώμιο του ιδιοκτήτη του Alpha (για πολλοστή φορά), κατέληξε στο εξής: «Το ότι έκανε παρέμβαση και είπε την άποψη του ο Κοντομηνας, κι αυτό είναι επιτυχία για την εκπομπή μας! Το ότι είμαστε ζωντανός οργανισμός. Ανάβουν τα αίματα. Αλίμονο αν δεν άνεβαν τα αίματα! Θα ήμασταν για το νεκροταφείο. Στο νεκροταφείο όλοι θα πάμε. Μέχρι να πάμε, θα λέμε και την άποψη μας και θα την διατυπώνουμε και θα νευριάζουμε. Αυτή είναι η ζωή»!

Την ώρα του πεσίματος από τον Κοντομηνά, η Τσιμτσιλή και λίγο ο Βερύκιος, για πρώτη φορά στην τηλεοπτική τους παρουσία, κέρδισαν τη συμπάθεια πολλών. Οι άνθρωποι που ξεφτιλίζονται από ένα θυμωμένο αφεντικό, ακόμα και αν δεν αντιδρούν, συνήθως γίνονται συμπαθείς. Οι άνθρωποι που ξεφτιλίζονται από ένα θυμωμένο αφεντικό και μετά το δικαιολογούν και το γλύφουν κιόλας, σε κάνουν να πιστεύεις ότι τελικά, το άξιζαν το ρεζιλίκι…

Λάθος μέρα ντράπηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς